stournaras_03.jpg

Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής πρόκειται να τεθεί υπόψιν της Βουλής για υπερψήφισή του μέχρι την 5η Μαΐου. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

 

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα έσοδα και τους στόχους της ελληνικής οικονομίας

Σε ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτευχθείσα από την ελληνική Προεδρία, συμφωνία επί τεσσάρων «σημαντικών και δύσκολων» νομοθετημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτά είναι η Οδηγία και ο Κανονισμός για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων (MiFID και MiFIR), «η οποία αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για ένα ασφαλέστερο, ορθότερο, περισσότερο διαφανές και υπεύθυνο χρηματοπιστωτικό σύστημα», η Οδηγία για τους Οργανισμούς Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ - UCITS), «η οποία ενισχύει την εμπιστοσύνη και την προστασία των επενδυτών και καθιερώνει νέες πολιτικές στις αμοιβές, οι οποίες αποτρέπουν την υπερβολική ανάληψη κινδύνων», η Οδηγία σχετικά με τους Λογαριασμούς Πληρωμών (PAD), «η οποία εξασφαλίζει τη διαφάνεια και συγκρισιμότητα των χρεώσεων για πληρωμές που πραγματοποιούμε και λαμβάνουμε μέσω τραπεζικού λογαριασμού» - και τέλος, ο Κανονισμός που αφορά κανόνες διαφάνειας στα επενδυτικά προϊόντα που απευθύνονται σε μικροεπενδυτές (PRIIPs).