Διασυρμός για τον ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Δικέφαλος κατάφερε να παίξει μόλις 20' μπάλα, αλλά εκεί ήταν άτυχος. Έπειτα υποκλίθηκε στους καλύτερους πράσινους.

Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Οι παίκτες του Αναστασίου μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Κεφάτοι, πιο γρήγοροι και καλύτερα στημένοι, προηγήθηκαν, με τον ΠΑΟΚ στο ίδιο διάστημα να μην έχει κάνει ούτε φάση.

Μετά το 1-0 ο ΠΑΟΚ ξύπνησε. Ως το τέλος του πρώτου μέρους (για, περίπου, 20 λεπτά) βγήκε μπροστά και δημιούργησε. Ο Σαλπιγγίδης, όμως, σε δυο φάσεις ήταν, πρώτα άτυχος (έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι) κι έπειτα άστοχος (από μισό μέτρο δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στο πλεχτό).

Ο Δικέφαλος έμεινε στα... αποδυτήρια στο β μέρος κι ο Παναθηναϊκός επικράτησε κατά κράτος. Σαφώς καλύτερος σε άμυνα, κέντρο και επίθεση, με τον Μπεργκ σε απίστευτη μέρα, δεν δυσκολεύτηκε να φθάσει στον τελικό θρίαμβο. Ο ΠΑΟΚ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με πέναλτι που εκτέλεσε ο Βούκιτς.



Κι ενώ από τη μία είχαμε τον Παναθηναϊκό που περιμέναμε, από την άλλη είχαμε τον ΠΑΟΚ που... δεν περιμέναμε με τίποτα. Ο Γεωργιάδης άφησε απέξω τον Λίνο, επιστράτευσε αργά τον Βούκιττς και, ακόμη πιο αργά, τον νεαρό Κουλούρη -τον μοναδικό κλασικό επιθετικό που διέθετε. Έχει, πάντως, τη δικαιολογία ότι στερήθηκε των υπηρεσιών του Αθανασιάδη, που έχει πάρει πάνω του και σκοράρει και του Νάτχο, που δίνει άλλο πρόσωπο στο κέντρο του ΠΑΟΚ. Εν κατακλείδι, ο Αναστασίου του πήρε την ταυτότητα...



Και δυο λόγια για τον κόσμο. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ παίρνουν τον μακρύ δρόμο του γυρισμού. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού έδειξαν πόσο αξίζουν. Κι αξίζουν πολλά. Προκλήθηκαν από τους χούλιγκαν του Παναθηναϊκού. Το παιχνίδι δεν πήγαινε όπως ήθελαν για την ομάδα τους. Όμως στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων (μια - δυο φωτοβολίδες δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν το σύνολο).

Από την άλλη είχαμε... μαμελούκους. Πετούσαν μπουκάλια, κροτίδες, καθίσματα, πυρπόλησαν περιπολικό, πετροβόλησαν λεωφορεία... Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη τέτοιους τζάμπα μάγκες.

Τέλος, δυο κουβέντες για τη διαιτησία. Ο Κάκος ήταν άψογος, μαζί με τους βοηθούς του. Αποδείχτηκε πως διαιτητές έχουμε. Όταν θέλουν παίζουν. Και βλέπουν ακόμη και φάσεις όπως το πέναλτι στον Λίνο, που μπορούσε να ξεφύγει χωρίς να φωνάξει κανείς...

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Ζέκα, Αμπέντ (75′ Λαγός), Πράνιτς, Μπεργκ, Καρέλης (71′ Ατζαγκούν)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (77′ Κουλούρης), Τζαβέλλας, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Λάζαρ (55′ Βούικτς), Κάτσε, Κίτσιου , Στοχ, Σαλπιγγίδης, Λούκας (55′ Λίνο)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάτσε / Κουτρουμπής, Ζέκα