Το Πάσχα πλησιάζει και, όπως κάθε χρόνο, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη - Σύλλογος Θεσσαλονίκης» σχεδιάζει με την παρουσία του να βάλει τη δική του πινελιά δημιουργικότητας και αισιοδοξίας στην πόλη.
Το Σάββατο του Λαζάρου 12 Απριλίου και την Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου, οι πόρτες του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας «Αμυμώνη» (Ροδοπόλεως 5, Καλαμαριά) θα είναι ανοιχτές από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, με ένα διήμερο πασχαλινό παζάρι.
Προτάσεις από δημιουργίες - κατασκευές γονέων και φίλων, λαμπάδες, πασχαλιάτικες και ανοιξιάτικες προτάσεις για δώρα, θα βρίσκονται εκεί μαζί με την καλή διάθεση των ανθρώπων της «Αμυμώνης» για επικοινωνία.
Παράλληλες ψυχαγωγικές δράσεις:
Σάββατο του Λαζάρου 12/4
11.00 Μουσικοκινητικά παιχνίδια για παιδιά
Καρκατσέλα Ιωάννα, παιδαγωγός από τον παιδικό σταθμό "Αμάλθεια"
17.00 "Πασχαλινά Κουλουροπαιχνιδίσματα"
Μπλέτσας Ευτύχης, συγγραφέας-παρουσιαστής
Κυριακή των Βαϊων 13/4
11.00 Ιστορίες για πασχαλινές λαμπάδες και κόκκινα αυγά
Δημητρακούδη Χάρη, παιδαγωγός-θεολόγος
Από τη Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου μέχρι την Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου, από το πρωί μέχρι το απόγευμα, στο κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο Ικτίνου με Τσιμισκή, γονείς, φίλοι και εθελοντές του συλλόγου θα ενημερώνουν για το έργο της "Αμυμώνης" και θα προβάλλουν κατασκευές – προτάσεις για λαμπάδες, πασχαλινά και ανοιξιάτικα δώρα.