tzami_eskitzami_komotini_02.gif

Μπορεί το όνομα με το οποίο δηλώνεται να είναι «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» (ΚΙΕΦ), όμως στην πραγματικότητα δε σκοπεύει ούτε σε Ισότητα, ούτε –πολύ περισσότερο- σε Φιλία. Πρόκειται για το κόμμα των τουρκοφρόνων της Θράκης D.Ε.Β.

 

Το κόμμα αυτό ανακοίνωσε ότι κατέρχεται στις εκλογές του Μαΐου για το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επειδή βλέπει τις ευρωεκλογές «ως μια ευκαιρία για να διαδώσουμε τη φωνή μας, να τραβήξουμε την προσοχή στα προβλήματά μας που δεν λύνονται επί χρόνια και να αντιδράσουμε στη νοοτροπία που κάθε μέρα προσθέτει νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα».

Η προβιά της ισότητας πετιέται και φαίνεται ο (γκρίζος; ) λύκος κάτω από αυτήν, στην αμέσως επόμενη παράγραφο της διακήρυξης – ανακοίνωσης συμμετοχής στις εκλογές του Μαΐου:

«Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να δώσουμε ένα μήνυμα στην νοοτροπία και τις πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τα δημοκρατικά αιτήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, που αγνοεί τις προσδοκίες τις, που κλείνει τα μάτια στα δίκαια αιτήματα της, που παραβλέπει μια ολόκληρη κοινωνία», τονίζουν και τα περί Ελλήνων πολιτών, μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, πάνε… περίπατο. Οι κύριοι αυτοί μιλούν, καθαρά, για Τουρκική μειονότητα.

Αν και υπάρχουν αμφιβολίες για το αν, τελικά, θα υπάρξει ψηφοδέλτιο –αφού κάποιοι υποστηρίζουν ότι δύσκολα θα συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υποψηφίων- η εκδοχή να συμπεριληφθούν σε αυτό και όσοι από τους “Γκρίζους Λύκους” παρεπιδημούν στη Θράκη (και σπεύδουν να υποδεχτούν τον αρχηγό τους και να φωτογραφηθούν μαζί τους), φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Το αν θα πάρει το κόμμα αυτό το πλαφόν του 4% είναι ένα άλλο θέμα…΄

Το DEB υπήρχε και δρούσε πολύ πριν από αυτήν την ανακοίνωση της συμμετοχής στις ευρωεκλογές. Χαρακτηριστική είναι η συνάντηση εκπροσώπων του (του αντιπροέδρου Οζάν Αχμέτογλου και της προέδρου του τμήματος γυναικών Νετζιλά Ταβούς) με εκπροσώπους του τότε Συνασπισμού (του γ.γ. της Νομαρχιακής Επιτροοπής Ξάνθης Ν. Καλιάμπα και του υποψήφιου βουλευτή Ροδόπης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ), τον Ιανουάριο του 2012, στα γραφεία του –τότε- Συνασπισμού, στην Ξάνθη.