Ο 57χρονος ομογενής συλληφθείς, έκρυβε σε διαμέρισμα χιλιάδες κούτες αδήλωτων τσιγάρων. Πάνω από 200.000 ευρώ η ζημία για το Δημόσιο από διαφυγόντες φόρους και δασμούς.>>>
Καίριο πλήγμα στο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων πέτυχε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με τη σύλληψη του 57χρονου ομογενούς, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 68.000 αδήλωτα πακέτα τσιγάρων!

Πώς συνελήφθη...
Τις πρώτες πρωινές ώρες του Μ. Σαββάτου, περιπολούντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, στην περιοχή Διαλογή, εντόπισαν και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 57χρονο άντρα, τη στιγμή που φόρτωνε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κούτες με λαθραία τσιγάρα, τα οποία μετέφερε από διαμέρισμα παρακείμενης περιοχής, που χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης.
Μετά από έρευνες, που διενεργήθηκαν παρουσία δικαστικής αρχής και με τη συμβολή της Ασφάλειας Μενεμένης στην οικία, το χώρο απόκρυψης και το όχημα του συλληφθέντα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • 68.000 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου
  • 730 ευρώ, προερχόμενα από αγοραπωλησία λαθραίων τσιγάρων
  • 1 αυτόματος μετρητής χρημάτων και
  • 1 κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.
Κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο με το οποίο μετέφερε τα αδασμολόγητα τσιγάρα.
Από την προανάκριση προέκυψε πως ο 57χρονος μετέφερε και πουλούσε τα συγκεκριμένα πακέτα σε λαϊκές αγορές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, έναντι μικρού αντιτίμου.
Το ύψος των διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό των 204.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.