seve_ekdhlosi_kokoris_20140407_01Tα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης θα πρέπει να μπουν στο στάδιο υλοποίησης το συντομότερο δυνατόν διότι αυτό θα επιφέρει αύξηση της παραγωγικότητας, ανταγωνιστικότητας αλλά και απασχόλησης.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Δημήτρης Λακασάς, σε εκδήλωση του Συνδέσμου για την προώθηση της απασχόλησης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ στο αίτημα του Συνδέσμου για προσωρινό πλαίσιο στήριξης της χώρας μας για μια τριετία με αύξηση του ορίου κρατικών ενισχύσεων από 200.000 στις 500.000€, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατό περισσότερες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν υφιστάμενα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Παναγιώτης Κοκκόρης, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, υποστήριξε ότι με μια δέσμη μεταρρυθμίσεων που, ήδη, εφαρμόζεται, μειώθηκε κατά 5% το μισθολογικό κόστος, κάτι που σημαίνει αύξηση από 5 ως 20 ευρώ στο μηνιαίο μισθό του εργαζόμενου. Ανέλυσε, επίσης, τα ισχύοντα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης.