Ανοίγουν από σήμερα 525 γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα, προκειμένου να καλυφθούν ώρες διδασκαλίας που χάθηκαν λόγω καταλήψεων.


Συγκεκριμένα, σήμερα επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές 260 σχολείων, την Πέμπτη ανοίγουν 125 σχολεία και την Παρασκευή 140. Τα 34 από τα σχολεία ανοίγουν στο νομό Θεσσαλονίκης.

Ο αναλυτικός κατάλογος των σχολείων που θα αναπληρώσουν με αυτό τον τρόπο τα μαθήματα, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Κόντρα καθηγητών υπουργείου Παιδείας

Τρίωρες στάσεις εργασίας, 8:00 – 11:00, από τις 23 έως τις 25 Απριλίου προκήρυξε η ΟΛΜΕ στα σχολεία τα οποία θα λειτουργήσουν νωρίτερα για την αναπλήρωση της ύλης.

"Δεν κάνουν αναπληρώσεις. Το υπουργείο τιμωρεί μαθητές που έκαναν κατάληψη, όχι για την... τιμή της τυρόπιτας, αλλά επειδή δεν είχαν καθηγητές για να τους κάνουν μαθήματα, λόγω της διαθεσιμότητας. Τιμωρεί και τους καθηγητές που απήργησαν, παραβιάζοντας ακόμη και το νόμο, που λέει ότι απεργός δεν αναπληρούται", μας είπε ο πρόεδρος της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Τρανός.

Για τον κ. Τρανό, όμως, το σημαντικότερο από όλα είναι "αυτό που έρχεται: Η περίφημη τράπεζα θεμάτων. Θα είναι" λέει "η καταστροφή των μαθητών. Θα είναι ένας εύσχημος τρόπος για να αποκλειστούν από την τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητές και να επιρρίψουν το βάρος στους καθηγητές, που δεν τους προετοίμασαν σωστά..."