Οργή και προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και σε κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ το "όχι" του Γιώργου Παπανδρέου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.>>>

Δεν ήταν μόνο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που "βγήκε" από τα ρούχα του με την καταψήφιση του άρθρου 2 του πολυνομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, από τον Γιώργο Παπανδρέου. Αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράστηκαν με σκληρές εκφράσεις απέναντι στον παλιό αρχηγό τους.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, τον χαρακτήρισε "τενεκέ ξεγάνωτο", αναφέροντας πως: "Ο Παπανδρέου είναι τενεκές ξεγάνωτος. Έπρεπε να τον είχε διαγράψει ο Βενιζέλος και να πάμε αμέσως σε εκλογές. Δεν μπορεί, κύριε Παπανδρέου, όταν ήσουν πρωθυπουργός να δίνεις 25 δισ. στις τράπεζες και τώρα να μην ψηφίζεις το άρθρο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών". Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και για τον Απόστολο Κακλαμάνη λέγοντας πως έπρεπε να τον είχε πετάξει έξω με τις κλωτσιές ο Βενιζέλος και να πάει η χώρας σε εκλογές. Μάλιστα τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος να τις φοβούνται.

Στο άκουσμα του "όχι" του Γιώργου Παπανδρέου η η νυν υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πρώην υφυπουργός Παιδείας (επί Παπανδρέου), Εύη Χριστοφιλοπούλου σηκώθηκε από τη θέση της και επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντάς του: "Δεν ντρέπεσαι, δεν ξέρεις τι σου γίνεται."

Ο κ. Παπανδρέου όμως βρήκε και ένα... σύμμαχο στο πρόσωπο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, που ενοχλήθηκε από τη στάση της κ. Χριστοφιλοπούλου. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους: "Έτσι μου ερχόταν, όταν την είδα να μιλάει μ' αυτόν τον τρόπο σ' έναν πρώην πρωθυπουργό, να σηκωθώ και να την πλακώσω στις... σφαλιάρες" .