20 τόνους είχε μαζέψει από μπλε και άλλους κάδους στην αυλή του στην Τούμπα!


Χρειάστηκαν οκτώ φορτηγά, δεκατρία άτομα της διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων Θεσσαλονίκης και 21 δρομολόγια, για να συγκεντρωθούν και να απομακρυνθούν τα υλικά που συνέλεγε… λάτρης της ανακύκλωσης στην Τούμπα.

Αναλυτικά, μεγάλης κλίμακας επιχείρηση - σκούπα πραγματοποίησε ο δήμος Θεσσαλονίκης στην 4η Δημοτική Κοινότητα, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της πειρατείας των μπλε κάδων.

Η επιχείρηση  καθαριότητας διενεργήθηκε σε κατοικία στην οδό Καρυάτιδος 12 και Απολλοδώρου, ακριβώς απέναντι από τα Κοιμητήρια Μαλακοπής, στην περιοχή της Τούμπας, από την Τετάρτη 9 έως και χθες Πέμπτη 10 Απριλίου 2014, έπειτα από καταγγελίες δημοτών και αναφορές των Εποπτών Καθαριότητας. 

Στην επιχείρηση, παρουσία Εισαγγελικής Αρχής και του αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάση Παππά, συμμετείχαν κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης και της διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Στη διώροφη κατοικία και στον αύλειο χώρο της κατοικίας είχαν αποθηκευτεί μεγάλες ποσότητες ογκωδών, αδρανών αντικειμένων και ανακυκλώσιμων υλικών. Επίσης σε όλους τους χώρους εντός, εκτός και περιμετρικά της κατοικίας, διαπιστώθηκαν ελλιπείς συνθήκες καθαριότητας και διαβίωσης.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. ένας 66χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις Υγειονομικού Κανονισμού και Υγειονομικών Διατάξεων και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Το συνεργείο Καθαριότητας με οκτώ φορτηγά και δεκατρία άτομα της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων προχώρησε σε γενική καθαριότητα των χώρων και απομάκρυνση όλων των υλικών πραγματοποιώντας συνολικά 21 δρομολόγια. 

Στο σύνολό τους τα υλικά που κατασχέθηκαν ανέρχονται σε 20 τόνους. Αφού καταγράφηκαν, τα ανακυκλώσιμα οδηγήθηκαν προς ανακύκλωση και τα υπόλοιπα καταστράφηκαν στο σπαστήρα του δήμου Θεσσαλονίκης στο χώρο διαχείρισης ογκωδών υλικών στην περιοχή  Ωραιόκαστρου. 

Πηγή: Δελτίο Τύπου