Αποφασισμένοι να συμπιέσουν τις τιμές, ώστε τα αμνοερίφια να φτάσουν στον καταναλωτή στις περυσινές τιμές, δήλωσαν οι πρόεδροι της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, της
Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών και του Σωματείου Κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης, που παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σήμερα στη Θεσσαλονίκη.


Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Θωμάς Χαρίσης, τόνισε πως, από την πλευρά τους, θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, για να παραμείνουν οι τιμές σε περσινά επίπεδα. Είπε ότι τα αμνοερίφια αγοράστηκαν από τους κτηνοτρόφους 5,6 ως 6 ευρώ το κιλό, κάτι που σημαίνει ότι θα πουληθούν στα 7 με 9 ευρώ το κιλό.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Καμπούρης, είπε πως έγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις στα παζάρια ζώων στη Δράμα και τις άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Επισήμανε πως η παραγωγή αμνοεριφίων είναι μειωμένη κατά 30%, λόγω υποσιτισμού των ζώων, κάτι που είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.

Κρεοπώλες και κτηνοτρόφοι υπογράμμισαν ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα έπρεπε να προκαθορίσει, από πέρσι, τις τιμές αμνοεριφίων και αναρωτήθηκαν για την προέλευση των σφαγίων τα οποία διαφημίζει γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, τα οποία θα τα πουλήσει στα 3,99 €. Έκαναν λόγο για καταστροφική ενέργεια και αθέμιτο ανταγωνισμό.