Έκπτωση της τάξης του 10% στην τιμή του φυσικού αερίου, με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου του 2013, προσφέρει σε οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, μετά τη συμφωνία μεταξύ της ΔΕΠΑ και της ρωσικής Gazprom. 


Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα οι υπεύθυνοι της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκαν στοιχεία για την επέκταση του δικτύου το 2014, αλλά και για τις διευκολύνσεις που παρέχονται σε καταναλωτές οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. 

Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης βαδίζει μέσα στο 2014 με καινούργιες επενδύσεις σε επεκτάσεις του δικτύου φυσικού αερίου, υπόσχεται μειώσεις στις τιμές καταναλωτή της τάξης του 10% , που θα γίνουν αισθητές στις τσέπες των πολιτών από τον Οκτώβριο, αλλά και άμεση εξυπηρέτηση, μέσω καινοτόμων Διαδυκτιακών υπηρεσιών για την απαλλαγή από τη χαρτούρα, αλλά και εκπτώσεις για όσους επιλέγουν την ηλεκτρονική πληρωμή.

Στην πορεία και τους αναπτυξιακούς στόχους της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η γενική διευθύντρια της εταιρείας, Ρομπέρτα Κέστερμαν και ο εμπορικός διευθυντής, Λεωνίδας Μπακούρας.

Στην πενταετία 2014-2018 η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης πρόκειται να επενδύσει συνολικά 45,3 εκατ ευρώ, από τα οποία τα 11,7 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν κατά τη φετινή χρονιά, επεκτείνοντας το δίκτυό της κατά 100 χλμ και προσθέτοντας 160.000 χρήστες στο πελατολόγιο της.