katastimata_1.jpg

«Η διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει ότι θα εφαρμόζεται πιλοτικά για ένα χρόνο σε τρεις τουριστικές περιοχές της χώρας η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, ουσιαστικά νομιμοποιεί αυτό που ήδη ισχύει».

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πολυγύρου, Στράτος Παπαδημητρίου, που μίλησε στη δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη και τη Ραδιοεφημερίδα του Fm100, τη σχετική διάταξη του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει την πρόταση να εφαρμοστεί, πιλοτικά, η κυριακάτικη εργασία των καταστημάτων, σε Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Χαλκιδική.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαδημητρίου, σε ποσοστό 96% οι Εμπορικοί Σύλλογοι της χώρας είπαν όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή. Υπογράμμισε πως, στη νότια Χαλκιδική, ήδη τα καταστήματα άνοιγαν με πρωτοβουλία των καταστηματαρχών, από αρχές Απριλίου ως τα τέλη Οκτωβρίου. «Το μέτρο νομιμοποιεί την κατάσταση αυτή», είπε.

Ξεκαθάρισε ότι σε δήμους που έχουν δημοτικές ενότητες και στην ορεινή Χαλκιδική και στα παράλια, όπως συμβαίνει με τις ενότητες της Ιερισσού, της Ουρανούπολης και των Πυργαδικίων, εκεί τα καταστήματα θα είναι ανοικτά και στις ορεινές δημοτικές κοινότητες θα παραμένουν κλειστά. «Είμαστε στην πλειοψηφία μας αυτοαπασχολούμενοι. Δικαιούμαστε –κι εμείς- μια μέρα για να τη διαθέσουμε όπως επιθυμούμε», κατέληξε.