ioanindou_eleanna_01.jpg

Με απόφαση της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης Κ. Μακεδονίας οι Οικολόγοι Πράσινοι θα κατέλθουν  στις εκλογές για το Δήμο Θεσσαλονίκης με  την Ελεάννα Ιωαννίδου.
 
Η κ. Ιωαννίδου τάχθηκε επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη», η οποία απευθύνει έκκληση «σε όλες τις ζωντανές δυνάμεις και τα κινήματα της πόλης για την κατάρτιση ενός εναλλακτικού ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει την ψήφο των Θεσσαλονικέων».
«Η εποχή απαιτεί έναν Δήμο που θα υπερβαίνει τα παραδοσιακά του καθήκοντα και θα πρωταγωνιστεί στον αγώνα για την υπεράσπιση της κοινωνίας και της δημοκρατίας. Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή που να μπορεί με συνέπεια να αγωνιστεί, δίπλα στους πολίτες κι απέναντι στα αποτελέσματα της ύφεσης και των μνημονίων, έναν δήμο που να πρωταγωνιστεί ανυπόκριτα στην προάσπιση των συλλογικών αγαθών», τόνισε η κ. Ιωαννίδου.
Η υποψήφια των Οικολόγων Πράσινων για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης προτείνει «απέναντι στο δημαρχοκεντρικό μοντέλο που συνδέθηκε με την αδιαφάνεια του παρελθόντος», να υπάρξει «ένα συμμετοχικό μοντέλο διακυβέρνησης, που θα ξαναδίνει λόγο στους πολίτες και νόημα στην Δημοκρατία». Και κάλεσε πολίτες και συλλογικότητες «να συνδιαμορφώσουμε τις αυτοδιοικητικές προτάσεις για την ανθρώπινη Θεσσαλονίκη που διεκδικούμε».