peripoliko1.JPG

Νέα υπόθεση αρπαγής βρέφους από ζευγάρι Ρομά, συγκλονίζει το πανελλήνιο, φέροντας μνήμες από την υπόθεση της μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα.

Αυτή τη φορά η υπόθεση εκτυλίχθηκε στην Κατερίνη, με το μωρό να ζει με την οικογένεια Ρομά, αλλά μετά από έρευνα στο DNA, διαπιστώθηκε ότι δεν προκύπτει κληρονομική συμβατότητα του μικρού κοριτσιού με τους φερόμενους γονείς του.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το μωρό εκτιμάται ότι είναι περίπου δέκα μηνών, είναι καλά στην υγεία του και προς το παρόν νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κατερίνης, ενώ έχουν ήδη συλληφθεί από την περασμένη Πέμπτη ένας 59χρονος άνδρας και η 58χρονη σύντροφός του, που φέρονταν ως γονείς του βρέφους.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος και η 58χρονη δεν ήταν παντρεμένοι και είχαν δηλώσει ως τελευταίο τόπο κατοικίας περιοχή της Ημαθίας.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης, ο οποίος τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της διατάραξης οικογενειακής τάξης.


από την http://avriani.makedonias.gr/