xreh_02.jpg

Στη Βουλή το πρόβλημα χιλιάδων δανειοληπτών που απέκτησαν σπίτι, μέσω ΟΕΚ. Καθώς δεν μπορούν να αποπληρώσουν, αλλά ούτε να έρθουν σε ρύθμιση με τον Οργανισμό που, πλέον, δεν υπάρχει, αναζητείται λύση άλλου επιπέδου.

 

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ασημίνα Ξηροτύρη και Γιώργος Κυρίτσης κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια ΟΕΚ.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι: α) υφίσταται μια ραγδαία και ανυπαίτια απώλεια εισοδήματος των δανειοληπτών και αντικειμενική αδυναμία καταβολής των δανειακών δόσεων, β) πρέπει να προστατευτεί η κύρια κατοικία και γ) πρέπει να βρεθεί μια βιώσιμη και οριστική λύση που δεν θα αποτελέσει όμως απλά μια υπόσχεση εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Ρωτούν, δε, α) πότε και πως θα επιλυθεί το ζήτημα αυτό που ταλαιπωρεί μια μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας που εμπιστεύθηκαν έναν οργανισμό που πλέον έχει καταργηθεί, β) εάν επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα περί επικείμενης νέας ρύθμισης, και γ) εάν η τελευταία θα λάβει υπόψη της το ποσοστό επιδότησης των δανείων.