trapezokathismata_agias_sofias_20140327_01.jpg

Την «πλήρη υποταγή της στην εκμετάλλευση του δημόσιου χώρου από μικροσυμφέροντα και τον προσχηματικό χαρακτήρα των πεζοδρομήσεων και των διαπλατύνσεων πεζοδρομίων» της διοίκησης Μπουτάρη, καταγγέλλει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χρήστος Μάτης.

 

Όπως τονίζει, παρά το ότι η πλειοψηφία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σήμερα ενέκρινε να μην παραχωρούνται άδειες τραπεζοκαθισμάτων στο «πεζοδρομημένο» τμήμα Αγίας Σοφίας, ήδη, δύο από τα τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν εκεί, έχουν εδώ και καιρό αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα. «Ανενόχλητοι και χωρίς άδεια», σύμφωνα με την καταγγελία του!

filikis_etairiaw_20140327_01.jpg

Σύμφωνα με τον κ. Μάτη, η επιτροπή επέτρεψε την παραχώρηση αδειών για τραπεζοκαθίσματα στην οδό Φιλικής Εταιρείας, όπου έχει γίνει διαπλάτυνση πεζοδρομίων, ενώ ένα κατάστημα του είδους, εδώ και καιρό, έχει καταλάβει όλο το πεζοδρόμιο, «καθιστώντας υποχρεωτική τη διέλευση (σ.σ.των πεζών) από το δρόμο. Ανενόχλητοι και χωρίς άδεια»!

Για τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, το φαινόμενο «είναι το αποτέλεσμα της ανοχής αυτής της διοίκησης που ισχυρίζεται ότι κάνει πολιτική βάζοντας πρόστιμα, που όμως δεν εισπράττει σχεδόν ποτέ ενώ την ίδια στιγμή καταρρακώνουν κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά αν και υποκριτικά δηλώνουν “φίλοι της επιχειρηματικότητας”».

Ο Χ. Μάτης προτείνει αφαίρεση άδειας στην παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και υποστηρίζει ότι στις επερχόμενες εκλογές, οι πολίτες «καλούνται να επιλέξουν: Αυτούς που μοιράζουν «αποφάσεις» ή αυτούς που έχουν απαντήσεις».

trapezokathismata_agias_sofias_20140327_02.jpg