megas_alexandros_agalma_thessaloniki_2014_02.jpg

Μπορεί οι Σέρβοι τουρίστες να προτιμούν την Ελλάδα, όμως δεν προτιμούν τη Θεσσαλονίκη. Αυτό προέκυψε από την παρουσία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITF του Βελιγραδίου, κάτι που οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης επιθυμούν να αλλάξουν.

Όπως προέκυψε, η Θεσσαλονίκη κατέχει ένα μικρό μερίδιο της Σερβικής αγοράς Τουρισμού, κυρίως γιατί είναι γνωστή ως shopping center και λειτουργεί συχνά ως stop over, δηλαδή ενδιάμεσος σταθμός προκειμένου να καταλήξουν οι τουρίστες σε κοντινούς ή μακρινούς παραθαλάσσιους προορισμούς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Χαλκιδική, Θάσος, Κέρκυρα κλπ).

Οι ξενοδόχοι, στις συζητήσεις με τον πρόεδρο της Σερβικής Ένωσης Τουριστικών Προακτόρων, Αλεξάνταρ Σένισιτς, προσπάθησαν να προωθήσουν τη Θεσσαλονίκη ως δημοφιλή city break προορισμό για Σέρβους πολίτες με «υψηλότερο» βαλάντιο, δώδεκα μήνες το χρόνο. Η ελίτ των Σέρβων κατέχει ένα μικρό ποσοστό του συνολικού πληθυσμού της χώρας που δεν ξεπερνά το 10%, παρ΄ όλα αυτά υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν συνδυαστικά (οινοτουρισμός, γαστρονομία, ιαματικός τουρισμός κλπ).

Την ΕΞΘ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και η υπεύθυνη Μάρκετινγκ κυρία Ευδοκία Τσατσούρη. Επιπλέον, η ΕΞΘ φιλοξένησε στο δικό της σταντ τον εκπρόσωπο του τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Γιώργο Μπασμαδέλη και τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννη Κιουρτσόγλου.