ionio_panepisthmio_01.JPG

Διώξεις κατά φοιτητών του Ιόνιου Πανεπιστημίου, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Αντιφασιστική Επιτροπή Φαλήρου Θεσσαλονίκης.

 

Στην ανακοίνωσή της κατονομάζει δύο καθηγητές, αλλά και μέλη της ΠΑΣΠ, για τους οποίους υποστηρίζει ότι κατέθεσαν μήνυση κατά φοιτητών με σκοπό «να σπείρουν κλίμα τρομοκρατίας, να επιβάλλουν ένα αποστειρωμένο περιβάλλον και να καταπνίξουν οποιαδήποτε αντίθετη άποψη, οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών που επικρατούν στο πανεπιστήμιο και την κοινωνία».

«Η πολιτική δίωξη δεν πρέπει να περάσει. Θα σημαίνει την ποινικοποίηση των συλλογικών διεκδικήσεων και του πολιτικού λόγου, θα είναι μια ωμή καταδίκη της ελεύθερης έκφρασης στο χώρο του πανεπιστημίου. Χωρίς πολυφωνία, αντίλογο, κριτική και αμφισβήτηση, το πανεπιστήμιο είναι τέσσερις κενοί, μουχλιασμένοι τοίχοι, δεν διαφέρει καθόλου από φυλακή» καταλήγει η ανακοίνωση, στην οποία δε γίνεται λόγος για το τι έκαναν οι φοιτητές ώστε να μηνυθούν και να διωχθούν. Υπογραμμίζεται, όμως, ότι «είναι πολύ πιθανό» ο καθηγητής «να κινήθηκε νομικά κατά των εκπροσώπων του Συλλόγου Φοιτητών του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ., λόγω της απόφασης του Συλλόγου Φοιτητών να καταγγείλει την επανειλημμένη και αδικαιολόγητη ασυνέπειά του στις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, καταγγελία που αυτονόητα στηρίχθηκε ομόφωνα και έχει προωθηθεί στα αρμόδια θεσμικά όργανα από την Γενική Συνέλευση του Τμήματος, για να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις».