synnefies_04.jpg

Μπορεί το πρωί ο καιρός να ήταν αίθριος στη Θεσσαλονίκη, όμως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί ότι, από το απόγευμα θα έχουμε μικρή επιδείνωση.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα βρέξει. Αναμένεται πιθανή καταιγίδα τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 4 με 5 Μποφόρ και, από το μεσημέρι, νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές πιθανώς καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά αναμένεται νέα έξαρση των φαινομένων, τα οποία, ως το βράδυ, θα έχουν επεκταθεί σε όλες τις περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 Μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι, νοτιοανατολικοί, τοπικά ως 7 Μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 1 ως 8 βαθμούς Κελσίου.