nyfoudis_05.jpg

Την, εκ νέου, υποψηφιότητά του, για το δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, ανακοίνωσε, πριν από λίγο, ο Νίκος Νυφούδης.

Είναι επικεφαλής της παράταξης «Νέο Πρόσωπο για το Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη» και, στην τετραετία που πέρασε, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Νυφούδης θυμίζει την πορεία τεσσάρων χρόνων, για την οποία υπογραμμίζει ότι «κορυφώθηκε το ελληνικό δράμα. Τέσσερα χρόνια αντιθέσεων και ιδιαίτερων δυσκολιών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μιας και αυτή από μόνη της αποτελούσε, και εν πολλοίς συνεχίζει, μέρος της ίδιας της κρίσης».

Για τους ΟΤΑ στην Ελλάδα υπογραμμίζει πως είναι «δομημένοι σε πελατειακές σχέσεις, αδιαφανείς οικονομικές διεργασίες και αναποτελεσματική -όσον αφορά την κοινωνική προστασία του πολίτη- στην καθημερινότητα και στον τόπο του, έχασαν αυτό που θα έπρεπε να τους χαρακτηρίζει σαν άμεση έκφραση της δημοκρατίας και αρωγό στις καθημερινές ανάγκες του πολίτη».

Στη διακήρυξη αρχών της παράταξης Νέο Πρόσωπο για το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, ζητά «μια άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση στα όρια μιας χώρας, που παράλληλα παλεύει να εξυγιανθεί αφήνοντας πίσω της παλαιοκομματικές αντιλήψεις, αλλά και τυχοδιωκτικά εγχειρήματα, μπερδεμένα και πρόχειρα ευχολογήματα που πάντα εγκυμονούν τον κίνδυνο ενός βίαιου πισωγυρίσματος».

Την περίοδο αντιπολίτευσης από την παράταξή του τη χαρακτηρίζει συγκροτημένη, «με υπεύθυνες απόψεις και προτάσεις που πάντα στόχευαν να προσθέσουν, να διαρθρώσουν και να δομήσουν».

«Αποφύγαμε εκφράσεις και πράξεις λούμπεν λαϊκισμού και τυχοδιωκτικούς ακροβατισμούς του τίποτα. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι σε συνθήκες δύσκολης οικονομικής λιτότητας και με ασφυκτικές συνθήκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αυτά που ενώνουν τους πολίτες και θα έπρεπε να ενώνουν και τις κοινωνικές τους εκφράσεις, είναι περισσότερα απ' αυτά που τους χωρίζουν», τονίζει.

Υποστηρίζει πως η προσπάθειά του είναι απαλλαγμένη από κομματικές αντιλήψεις κι ότι είναι μια προσπάθεια ένωσης της αντιπολίτευσης του δήμου, διαπιστώνοντας τα αρνητικά αποτελέσματα ασφυκτικών κομματικών κηδεμονεύσεων στις παρατάξεις.

“«Κατεβαίνουμε» στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές με αυτοδιοικητικά κριτήρια και με όραμα μια Τοπική Αυτοδιοίκηση: κοινωνικότερη, ασφαλέστερη και προσβάσιμη για τον πολίτη. Θα παλέψουμε για την άμεση δημοκρατία στην καθημερινότητα αλλά και στις δύσκολες αποφάσεις που θα κληθούμε να πάρουμε. Απλά πιστεύουμε ότι για να προχωρήσει θετικά και εγγυημένα πρέπει να τυγχάνει της κοινωνικής αποδοχής και στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθούμε και θα προσπαθήσουμε. Θα διεκδικήσουμε ανυποχώρητα τον ζωτικό χώρο (κοινωνικό ή οικονομικό) που οφείλεται διαχρονικά από την κεντρική εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”, καταλήγει.