nosokomeio_ippokrateio_01.JPG

Χωρίς στήριξη από άλλο νοσοκομείο, καλείται να εκτελέσει τις εφημερίες του Μαρτίου, το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης. Αυτό καταγγέλλουν τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο.

 

Όπως υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους, «η υποβάθμιση του “Ιπποκράτειου” συνεχίζεται. Τελευταίο κρούσμα οι οκτώ εφημερίες του νοσοκομείου, εκ των οποίων στις επτά για το μήνα Μάρτιο θα εφημερεύει μόνο του στο νομό Θεσσαλονίκης».

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν την «τεράστια έλλειψη προσωπικού όλων των κατηγοριών σε όλα τα τμήματα. Σε αυτό συμβάλλει και η αφαίμαξη που γίνεται σε διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό προς άλλα νοσοκομεία από το διοικητή της 4ης ΥΠΕ», υποστηρίζουν.

Χαρακτηρίζουν, επίσης, «συνεχή και εγκληματική» την ετήσια μείωση της χρηματοδότησης του νοσοκομείου, καθώς «από 56 εκατ. ευρώ που ήταν το 2012 κατήλθε στα 31,5 εκατ. ευρώ το 2014, όταν ακόμη και σε μικρότερα σε κλίνες νοσοκομεία η χρηματοδότηση είναι μεγαλύτερη».

Ειδικά αυτό το θέμα έχει τεθεί και από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, στο υπουργείο Υγείας, έχει καταγγελθεί σε συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο του ΙΣΘ Δ. Τσάμη, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει το παραμικρό για να διορθωθεί μια αδικία.

«Όλα αυτά έρχονται να συνθέσουν ένα εκρηκτικό μίγμα, το οποίο έχει οδηγήσει εργαζόμενους και ασθενείς στα πρόθυρα εξαθλίωσης και είναι έτοιμο να εκραγεί. Δυστυχώς το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», τονίζουν οι εργαζόμενοι και καταλήγουν: «Μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι υπερέβαλαν εαυτούς στην εργασία τους με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητά τους. Πλέον η λειτουργία του νοσοκομείου γίνεται επικίνδυνη και για τους ίδιους τους ασθενείς».

Να σημειωθεί ότι, ως τώρα, το νοσοκομείο συν-εφημέρευε με το Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», όμως, με τον νέο σχεδιασμό αυτό σταμάτησε.