tzitzikostas_02.jpg

Το εκλογικό του κέντρο στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασε, σήμερα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Μάλιστα, στο χώρο υπάρχει και μια μίνι έκθεση προϊόντων από την Κεντρική Μακεδονία.

Ο κ. Τζιτζικώστας απέφυγε να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, υποστήριξε πως οι σχέσεις του με τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν διαρραγεί και χαρακτήρισε «αστειότητες» τα περί στημένου σκηνικού από πλευράς του κόμματος, να κατεβάσει δύο υποψηφίους στην ίδια περιφέρεια.

Μάλιστα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του υποψηφίου για την περιφέρεια, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Ιωαννίδη, για τον οποίο είπε ότι «κατεβάζει πάρα πολύ το επίπεδο» της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Όσον αφορά το θεσμό του «συμμάχου του επιχειρηματία» που πρότεινε ο κ. Ιωανίδης από το βήμα του Money Show 2014, απάντησε πως ήδη υπάρχει ο θεσμός του συμπαραστάτη του πολίτη, ο οποίος, πάντως, δεν ανήκει στην περιφέρεια και πρότεινε στον αντίπαλό του να διαβάσει τη σχετική νομοθεσία.

Ο κ. Τζιτζικώστας, όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις του με τον Γιάννη Μπουτάρη, απάντησε ότι είχε, όπως και με άλλους δημάρχους, εξαιρετική συνεργασία μαζί του.

Απέρριψε το επιχείρημα ότι στηρίζεται από κάποιο κόμμα, λέγοντας πως συναντήθηκε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. «Αρχή μας είναι να μη δεχόμαστε όρους», είπε.