ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

«Είμαστε σε διαρκή κινητοποίηση, όπως ο Ελύτης μιλούσε για διαρκή… Άνοιξη», σχολίασε ο πρόεδρος της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Τρανός, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και

στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης.

Όπως ανακοίνωσε, αύριο, Τρίτη, στις 6 μ.μ., οι καθηγητές θα στήσουν κιόσκι στη γωνία της οδού Τσιμισκή με τον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, για να ενημερώνουν το κοινό για τα προβλήματα του κλάδου και της Παιδείας. Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στο άγαλμα του Βενιζέλου και, στη συνέχεια, πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Πλέον, η κυβέρνηση δεν επικαλείται, καν, το προσχηματικό της απαίτησης της Τρόικας, για να προχωρήσει σε διαθεσιμότητες – απολύσεις. Όμως το κίνημα του κόσμου κατά αυτής της κατάστασης, έχει αρχίσει να ανοίγει την πόρτα και να την κρατά ανοικτή. Εδώ και 15 μέρες μόνιμη επωδός στις κινητοποιήσεις είναι το ξύλο και τα χημικά. Όμως, ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, ανέλαβε να μεταφέρει στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, το αίτημα για να μην γίνουν απολύσεις», κατέληξε ο κ. Τρανός.