kouzinopoulos_01.JPG

Αποχώρησε, το μεσημέρι, από την εξέδρα της κεντρικής μαθητικής παρέλασης του δήμου Θερμαϊκού, υποψήφιος δήμαρχος. Δεν καθόταν στην ίδια εξέδρα με βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

 

Η παρέλαση έγινε στο δημόσιο δρόμο Περαίας-Νέων Επιβατών. Μεταξύ των επισήμων και ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού». Όταν διαπίστωσε ότι στο χώρο των επισήμων, παρίστατο και εκπρόσωπος της «Χρυσής Αυγής»(ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Αντώνης Γρέγος), αρχικά διαμαρτυρήθηκε έντονα στο δήμαρχο Θερμαϊκού.

Ο δήμαρχος κ.Γιάννης Αλεξανδρής απάντησε ότι από το δήμο δεν προσκλήθηκαν ούτε κόμματα, ούτε βουλευτές. Θεώρησε δε ότι «απρόσκλητα» εμφανίστηκε στο χώρο της παρέλασης.

Σε παρατήρηση του υποψηφίου δημάρχου Θερμαϊκού Σπύρου Κουζινόπουλου ότι δεν είναι δυνατό να παραβρίσκεται στο χώρο των επισήμων για τον εορτασμό της επετείου της εθνικής μας παλιγγενεσίας ο εκπρόσωπος μιας οργάνωσης, η ηγεσία της οποίας βρίσκεται στη φυλακή με δικαστικές αποφάσεις για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι ήταν δύσκολη η απομάκρυνσή του, καθώς άρχιζε η παρέλαση.

Κατόπιν αυτού ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» κ.Κουζινόπουλος αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από το χώρο των επισήμων, επιλέγοντας να παρακολουθήσει την παρέλαση και να χειροκροτήσει τη μαθητιώσα νεολαία του δήμου Θερμαϊκού από γειτονικό χώρο, μαζί με τους άλλους απλούς πολίτες.