aris_100_xronia_pale_20140325_01

Δε… χαρίστηκαν οι φίλαθλοι του Άρη στους “επίσημους” που έσπευσαν στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και στο Nick Galis Hall, για να ευχηθούν για τα 100χρονα των κιτρίνων.

Στο θρυλικό Παλέ ο κόσμος του Άρη ανταποκρίθηκε για άλλη μια φορά στο κάλεσμα του συλλόγου, έδωσε το δικό του ρεσιτάλ και απέδειξε ότι καμμιά (στιγμιαία) αποτυχία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην πορεία του Άρη.

Δεκάδες μπαλόνια, σημαίες, συνθήματα, τραγούδια, δημιούργησαν ένα πανέμορφο κιτρινόμαυρο σκηνικό!

Γιούχα στους πολιτικούς

galis_boutaris_20140325_01Έντονα αποδοκιμάστηκαν από τον κόσμο των κιτρίνων στην εκδήλωση εορτασμού 100 χρόνων από την ίδρυση του Άρη, που πραγματοποιείται στο Αλεξάνδρειο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Κώνστας.

Συνθήματα ακούστηκαν κατά του προέδρου της ΠΑΕ, Λάμπρου Σκόρδα, αλλά και κατά του Αλέξη Κούγια, ο οποίος με πρόσφατες δηλώσεις του έχει γνωστοποιήσει ότι το ενδιαφέρον του να εμπλακεί στα διοικητικά του ποδοσφαιρικού Άρη. Μάλιστα, ορισμένοι απο τους οποδούς του Άρη προχώρησαν και σε ρίψεις αντικειμένων κατά των επισήμων προσκεκλημένων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Γιάννης Ιωαννίδης, επίσης υποψήφιος περιφερειάρχης, δεν εμφανίστηκε στο Παλέ και περιορίστηκε στο να στείλει μήνυμα.

Αποθέωση για τον Γκάλη

Αντίθετα, το Παλέ Ντε Σπορ και το Nick Galis Hall… σείστηκαν από χειροκροτήματα και ιαχές, όταν μπήκε σε αυτό ο άνθωπος προς τιμήν του οποίου… απέκτησε όνομα: Ο Νίκος Γκάλης.

Ο μπασκετμπολίστας που ήρθε από το Νιου Τζέρσεϊ κι άλλαξε την ιστορία του συλλόγου –αλλά και του ελληνικού μπάσκετ- ήταν εμφανώς συγκινημένος.

“Είναι μια γιορτή για τον Άρη μας, για όλον τον κόσμο! Υπάρχει συγκίνηση, είναι λογικό. Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα βρίσκεται εδώ ο κόσμος του Άρη, παρά τα προβλήματα που βιώνει ο σύλλογος”, δήλωσε ο μεγαλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας.

Τα χειροκροτήματα των χιλιάδων οπαδών του Άρη, που έσπευσαν στο Αλεξάνδρειο δέχτηκε άλλη μία μορφή της ομάδας μπάσκετ: Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που έκανε την είσοδό του στο πλευρό του Νίκου Γκάλη.

No 687033

“Ο Άρης άφησε το στίγμα του σε πολλά επίπεδα τα 100 χρόνια της παρουσίας του, σε όλα τα αθληματα. Υπήρξαν παντού επιτυχίες, στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο, στον στίβο… Ο κόσμος είναι εδώ γιατί ξέρει τι δύναμη έχει ο σύλλογος και θα συνεχίζει να αφήνει το στίγμα του και στα επόμενα 100 χρόνια», δήλωσε ο “δράκος”.

“Ξανασμίξανε τα Αηδόνια”, σχολίασαν οι παλιότεροι που δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη συγκίνησή τους, ενθυμούμενοι τα… μαγικά του “γκάνκστερ” και του “δράκου” στο παρκέ…

Κι ένας πρόεδρος που… χειροκροτήθηκε

Ο αρχαιότερος εν ζωή πρόεδρος του Άρη, ο κ. Ιωάννης Χολέβας απέστειλε γραπτή δήλωση για τα 100 χρόνια ζωής του συλλόγου.

Ο κ. Χολέβας δήλωσε: “Ως ο αρχαιότερος εν ζωή Πρόεδρους του Ενιαίου Άρη (1952) και ως από 5 ετών φίλαθλος του ένδοξου συλλόγου μας (1929) που έζησε και ζει όλες τις χαρές και τις λύπες του αγαπημένου Άρη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυσή του, εύχομαι ο σύλλογος της καρδιάς μας γρήγορα να ξαναβρεί τον δρόμο της Δόξας που του αξίζει”.

Ήταν μια δήλωση που καταχειροκροτήθηκε…

aris_100_xronia_paralaiki_20140325_03Να θυμίσουμε ότι τη γιορτή οργάνωσε επιτροπή ανθρώπων του Άρη, που αποτελούνταν από τους Ζορπίδη, Κούη, Παπαγεωργίου, Χαριτωνίδη, Μπακούρα και Βένο.

Το πάρτι της παραλιακής

Αυτήν την ώρα, οι φίλαθλοι του Άρη έχουν πλημμυρίσει την πλατεία Λευκού Πύργου κι έχουν στήσει πάρτι. Σε όλο το μήκος της παραλιακής λεωφόρου έχουν τοποθετηθεί πυρσοί και η εικόνα είναι φαντασμαγορική.

Αποδεικνύουν έμπρακτα ότι τιμούν το παρελθόν και είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον…


Οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες είναι από το www.pressaris.gr