Ένα μεγάλο πανό, με το οποίο υπερασπίζονται τα δικαιώματα των gay αθλητών στο Σότσι, έκανε πριν λίγο την εμφάνιση του στον προαύλιο χώρο του Λευκού Πύργου.
Σήμερα είναι η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.


Ο Πούτιν είχε σημειώσει πώς «Δεν είμαι σε θέση να σας πω αν κάποιος γεννιέται ή γίνεται ομοφυλόφιλος. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι στη χώρα μας όλοι είναι ίσοι ανεξάρτητα από τη θρησκεία, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, την εθνικότητα. Αυτό που κάναμε ήταν να περάσουμε νόμο κατά της ομοφυλοφιλικής και παιδοφιλικής προπαγάνδας, που δε σημαίνει ότι καταδιώκουμε τους ομοφυλόφιλους. Επομένως, δεν υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπους με μη παραδοσιακό σεξουαλικό προσανατολισμό που σκοπεύουν να έρθουν ή να συμμετάσχουν στους Αγώνες». Πρόσθεσε ότι ο νόμος δε θα «βλάψει κανέναν» και επισημαίνοντας ότι ο Ελτον Τζον είναι «εκπληκτικός». 

Το πανό τοποθέτησαν τα μέλη της Good As You(th) - Κοινότητας lgbtiq νέων Θεσσαλονίκης . Διαμαρτύρονται για τον anti gay νόμο της Ρωσίας, με αφορμή την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Sochi. Μάλιστα, το απόγευμα, στις 18.00, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα.