kapnisma_07.jpg

“Σύμμαχο” στην προσπάθειά του να τροποποιηθεί ο αντικαπνιστικός νόμος, αναζητούσε, χθες, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

 

Αφού είπε ότι φρονεί «τα δικαιώματα που έχουν οι μη καπνίζοντες, να έχουν και οι καπνιστές. Μη με βγάζεις εμένα έξω στο κρύο και στο χιόνι να καπνίσω. Προτίθεμαι πάνω σε αυτό το θέμα να καταθέσω πρόταση στο υπουργείο για τροποποίηση του νόμου», το… χόντρυνε ακόμη παραπάνω:

«Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η τρομοκρατία. Τα μαγαζιά βογκάνε. Κόβουν πρόστιμα χοντρά και μάλιστα από καταγγελίες που δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο γίνονται». «Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες επιτρέπεται το κάπνισμα υπό όρους. Δεν είναι πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι» σημείωσε.

Εκεί ήταν που ζήτησε… συμμάχους. Στράφηκε, όμως, σε λάθος άνθρωπο. Απευθυνόμενος στον δημοτικό σύμβουλο Στέλιο Παπαθεμελή, τον άνθρωπο που, ως υπουργός, είχε καθιερώσει ωράριο λειτουργίας στα νυχτερινά κέντρα (και γι αυτό τον… μνημονεύουν ακόμη οι εργαζόμενοι σε αυτά με νοσταλγία), τον ρώτησε: «Δεν έχεις καπνίσει εσύ ποτέ;». «Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια» απάντησε από την πλευρά του ο κ. Παπαθεμελής. 

Αν και το site είναι υπέρ του… αντικαπνιστικού αγώνα, παραδεχόμαστε ότι, όταν πάει κάποιος σε μπαράκι, ή καφενείο, θα πρέπει να περιμένει να βρει και… καπνούς και τσιγάρα (και… βρισιές, για να θυμηθούμε τον Βάρναλη). Όμως όταν πηγαίνει στην εργασία του, δήμαρχε; Γιατί να υποφέρει τον καπνό του “συναδέλφου”;