giatroi_05.jpg

Την άμεση επαναλειτουργία των Τοπικών Ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, στους Αμπελόκηπους (στην οδό Ελευθερίας) και τη Μενεμένη (στην οδό Έλλης Αλεξίου) ζητά ο δήμος Μενεμένης Αμπελοκήπων, με έγγραφο που υπογράφει ο δήμαρχος και αποστέλλει στον υπουργό Υγείας.

 

Ο δήμαρχος Μενεμένης – Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου, ζητά από τον Άδωνι Γεωργιάδη, να μην αφήσει χωρίς δομές Υγείας την περιοχή, καθώς ο δήμος προσπάθησε, ήδη, να μετατρέψει σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου το ιατρείο του ΕΟΠΥΥ στη Μενεμένη, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 16 του νέου νόμου περί «Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), αλλαγή σκοπού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και λοιπές διατάξεις» (το οποίο δεν δημοσιεύθηκε ακόμη στο ΦΕΚ) το σύνολο του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ τίθεται σε διαθεσιμότητα και οι μονάδες θα κλείσουν.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, στον καλλικρατικό δήμο Μενεμένης-Αμπελοκήπων, με πραγματικό πληθυσμό 90.000 κατοίκους (70.000 Αμπελόκηποι, 20.000 Μενεμένη), χαμηλών εισοδημάτων, ανέργους, ανασφάλιστους κλπ υπάρχουν οι εξής μονάδες του ΕΟΠΥΥ: Το Τοπικό Ιατρείο ΕΟΠΥΥ Αμπελοκήπων (στεγάζεται στο ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Ελευθερίας 48) και το Τοπικό Ιατρείο ΕΟΠΥΥ Μενεμένης (στεγάζεται επί δωρεάν παραχωρημένου χώρου ιδιοκτησίας του δήμου, στην οδό Έλλης Αλεξίου 10).

Επίσης, ο δήμαρχος ζητά να μετεξελιχθεί το κτίριο ιδιοκτησίας του πρώην ΙΚΑ και ήδη ΕΟΠΥΥ Αμπελοκήπων σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου (ΚΥΑΤ). Επισημαίνει τα τεράστια προβλήματα που θα προκληθούν στους πολίτες και θα τους ταλαιπωρούν, από δω και στο εξής.