ioannidis_tzitzikostas_01.jpg

Το γράφει το rightnews.gr και δεν αποκλείεται να έχει βάση: Στη Νέα Δημοκρατία σκέπτονται να… αλλάξουν υποψηφιότητες μεταξύ δημάρχου Θεσσαλονίκης και περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας!

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τη Συγγρού, μέσω Ανδρέα Παπαμιμίκου (που είναι, πλέον, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος) έγινε γνωστό στον Απόστολο Τζιτζικώστα ότι θα πρέπει να προετοιμάζεται για την υποψηφιότητά του στο δήμο Θεσσαλονίκης! Η συνάντηση Παπαμιμίκου – Τζιτζικώστα έγινε, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, χθες.

Θα μας πείτε, τώρα, για ποιον λόγο θεωρούμε ότι αυτό “δεν αποκλείεται να έχει βάση”. Μα, μάθαμε ότι ο Γιάννης Ιωαννίδης αντέδρασε έντονα την περασμένη Κυριακή, όταν δημοσίευμα της Μακεδονίας της Κυριακής τον έφερε πρώτο υποψήφιο για το δήμο Θεσσαλονίκης. “Να πάτε να ρωτήσετε αυτούς που τα γράφουν”, απαντούσε σε όποιον δημοσιογράφο τον κάλεσε στο τηλέφωνο για μια δήλωση.

Ο “ξανθός” είναι γνωστό ότι, όταν… τα παίρνει κρανίο, δεν τον σταματά τίποτα. Έτσι, όσοι βρήκαν το θάρρος να του τηλεφωνήσουν δεν επέμεναν, αλλά θεωρούσαν την αντίδρασή του φυσική, καθώς το συνηθίζουν οι πολιτικοί να μη μιλούν για τέτοια θέματα ώσπου να… λαλήσει ο κόκορας ότι ξημέρωσε. Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ελάχιστοι πίστεψαν την αντίδρασή του.

Με το νέο δημοσίευμα, όμως, όλα… κολλούν μεταξύ τους. Ακόμη κι η επιμονή της Συγγρού να μην ανακοινώνει υποψήφιο και να κάνει λόγο για… τοπικές κοινωνίες, που αποφασίζουν αυτές και γνωρίζουν καλύτερα.

Το τι απάντησε ο Τζιτζικώστας, δεν το αναφέρει το δημοσίευμα. Πάντως, είναι γνωστό πως δεν παραιτείται από κανέναν αγώνα, ότι έχει όραμα (το έδειξε στο σύντομο χρονικό διάστημα που διατελεί περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας) και, επίσης, και αυτός –όπως και ο Ιωαννίδης- δε μασά τα λόγια του. Θα είχε, λοιπόν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε την απάντησή του.

Δ.Ι.Ασ.