Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Συνελήφθησαν, συνολικά, επτά άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, σε βαθμό κακουργήματος.


Η δικογραφία αφορά σύσταση «Εγκληματικής Οργάνωσης», παράβαση του νόμου περί «Εξαρτησιογόνων ουσιών», «Σύσταση Συμμορίας» και παράβαση του «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα».

Συνολικά κατασχέθηκαν πάνω από 49 κιλά κάνναβης καθώς και υλικά για την αεροστεγή συσκευασία των δεμάτων με το χασίς. 
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας θα έκαναν εξαγωγή των ναρκωτικών στη Γερμανία αλλά θα διακινούσαν ποσότητες και στο εσωτερικό της χώρας μας.

Οι επτά συλληφθέντες, είναι από 23 ως 52 ετών, πέντε Έλληνες και δύο αλλοδαποί. Τρεις  από τους συλληφθέντες είναι μάλιστα συγγενείς(πατέρας με τους δυο του γιούς). 

Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε φορτηγό αυτοκίνητο και τρία σπίτια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 49 κιλά και 809 γραμμάρια χασίς, ένα ρολό ζελατίνης, δυο σπρέι βαφής και ένα κουτί γράσο, 24 αεροστεγείς συσκευασίες, 1.435 πακέτα λαθραία τσιγάρα και 3.845 ευρώ, προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Τα μέλη της σπείρας συσκεύαζαν το χασίς σε μικρές συσκευασίες, τις τύλιγαν με τη ζελατίνη, άπλωναν το γράσο για να μην μπορούν να ανιχνεύσουν το χασίς τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας, έβαζαν άλλη μία στρώση ζελατίνης κι έβαφαν μαύρες τις συσκευασίες με την ειδική μπογιά, για να μην ανιχνεύεται το χασίς από τα ειδικά μηχανήματα!

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.