voulgaroi_anakiklosi_theagenous_xarisi_20140205_01.JPG

Άλλη μία εστία μόλυνσης, το τριώροφο κτίριο της οδού Θεαγένους Χαρίση, το οποίο, σπείρες Βουλγάρων που λυμαίνονται ανακυκλώσιμα υλικά είχαν μετατρέψει σε τεράστιο σκουπιδότοπο, εντόπισαν και καθάρισαν οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μέσα στο τριώροφο κτίριο βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών και πλήθος άλλων αντικειμένων. Στους γύρω χώρους δεκάδες ήταν τα αυτοσχέδια καροτσάκια που είχαν κατασκευάσει οι ρομά Βούλγαροι – μέλη του κυκλώματος, για τη μεταφορά των υλικών.

voulgaroi_anakiklosi_theagenous_xarisi_20140205_02.JPG

Ειδικό δωδεκαμελές συνεργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεπικουρούμενο από πέντε φορτηγά αυτοκίνητα προχώρησε στη γενική καθαριότητα των χώρων και στην απομάκρυνση όλων των υλικών. Στη συνέχεια έγινε αξιολόγηση των ανακυκλώσιμων υλικών προκειμένου να οδηγηθούν προς ανακύκλωση, ενώ τα υπόλοιπα υλικά -συνολικά 6,8 τόνοι- καταστράφηκαν στο σπαστήρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

voulgaroi_anakiklosi_theagenous_xarisi_20140205_03.JPG

Οι δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης που περιλαμβάνουν γενικούς καθαρισμούς και επεμβάσεις ευταξίας θα συνεχιστούν μέσα από το ειδικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Θανάσης Παππάς.