ioannidis_tzitzikostas_01.jpg

Στην ίδια… πόλη, βρέθηκαν, σήμερα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης και ο νυν περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας. Κινήθηκαν, πάντως, σε διαφορετικές ώρες και περιοχές…

 

Ο Γιάννης Ιωαννίδης βρέθηκε στην Πρώτη Σερρών. Ξεναγήθηκε σε ένα -τρόπον τινά- «πολιτικό προσκύνημα» στην οικία του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Όπως λέει ο ίδιος σε συνεργάτες του, «θεώρησα ότι αυτός ο νέος αγώνας θα πρέπει να ξεκινήσει από έναν τόπο, ένα μνημείο, που σημαίνει πολλά για όλους μας, για τη Μακεδονία και την Πατρίδα μας. Ξεκινούμε λοιπόν από εκεί που ξεκίνησε ο αναμορφωτής της Ελλάδας, ο πολιτικός γενάρχης μας»…

Μετά την επίσκεψή του στην Πρώτη, ο κ. Ιωαννίδης πήγε στις Σέρρες και είχε συναντήσεις με τα στελέχη της ΝΟΔΕ.

«Η Νέα Δημοκρατία στήριξε τον Γιάννη Ιωαννίδη για τον θεσμό της περιφέρειας. Επειδή αυτή η παράταξη έχει γίνει από τον αείμνηστο Καραμανλή κι επειδή αυτά που έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος δίνουν δύναμη να πολεμάμε ακόμη, όπως το ότι είμαστε στην Ευρώπη, θεώρησα ότι το πιο σωστό είναι να ξεκινήσω από εκεί που είναι τόπος του, βάζοντας ως πρώτο στόχο πάντα το καλό της πατρίδας. Και είπα “μακάρι όλοι οι πολιτικοί να βάζουν το εμείς, αντί το εγώ, πάνω από όλα”. Ήρθα για να μιλήσω με τους βουλευτές, γιατί τα ξέρουμε πολύ καλά αυτά τα θέματα, αφού το πρώτο που θα γίνει, θα είναι κάθε θέμα να περνά από τη Βουλή. Θα έχουμε συνεργασία για να μαθαίνουμε τι γίνεται στη Βουλή και να βοηθήσουμε αυτόν τον τόπο», είπε ο κ. Ιωαννίδης για συνάντηση που είχε με τους βουλευτές Σερρών.

Όσον αφορά τη συνάντησή του με τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, δεν έκρυψε την προέλευσή του: «Μετά έχουμε συνάντηση με τη ΝΟΔΕ, που είναι η σημαία της παράταξης. Για μένα, όποια απόφαση κι αν πάρουμε αύριο, για το ποιους θα κατεβάσουμε, ποιοι θα πολεμήσουν για τα προβλήματα, τα κριτήρια είναι αυτά που βάζει η τοπική κοινωνία. Αυτή ξέρει καλύτερα. Όποιος είναι εκτός κοινωνίας και λέει ότι ξέρει, θέλει να κάνει τον έξυπνο. Επειδή εκ Θεού άρξασθαι, θα πάμε με τον πρωθυπουργό στο Άγιον Όρος. Να μας φωτίσει ο Θεός. Γι αυτό πάμε, για να πάρουμε ευλογία», πρόσθεσε.

Δεν… απέφυγε την ερώτηση για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα. Κι απάντησε δηκτικά: «Ο καθένας έχει κυβικά. Πρέπει να ξέρει τα κυβικά του. Όταν κάνω μια πρόταση, η πρόταση είναι σεβαστή. Για μένα, η σημαία είναι η Νέα Δημοκρατία. Μπορεί να έρθει(σ.σ. ο κ. Τζιτζικώστας) στη σημαία, για να γίνει η συστράτευση; Ξεκάθαρη είναι η θέση μου. Ως χθες, την είχε τη σημαία. Αν εξακολουθεί να την έχει, θα είναι χαρά μεγάλη, για όλη την παράταξη», απάντησε στη σχετική ερώτηση.

Στη συνέχεια, ο κ. Ιωαννίδης συνόδεψε τον Αντώνη Σαμαρά, στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος.

Πιο… κουμπωμένος στις δηλώσεις του, ο Απ. Τζιτζικώστας, που αποφάσισε να ταξιδέψει κι αυτός στις Σέρρες, για να συζητήσει για το θέμα του αυτοκινητοδρομίου. Μάλιστα, υπογράμμισε πως η επίσκεψή του δεν ήταν προεκλογικού χαρακτήρα:

«Για μας είναι ξεκάθαρο ότι είναι τελείως διαφορετική η διοίκηση της περιφέρειας και η προεκλογική εκστρατεία. Η επίσκεψή μου στις Σέρρες δεν είναι στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας. Είμαι εδώ για να δούμε τα προβλήματα του τόπου. Καλό είναι να αντιληφθούμε ότι ο τόπος μας έχει συγκεκριμένες ανάγκες», είπε ο κ. Τζιτζικώστας, προσπαθώντας να αποφύγει την… κόντρα.

Οι δημοσιογράφοι, πάντως, επέμεναν και του έθεσαν τα περί… κυβικών. «Η “Αλληλεγγύη” (σ.σ. έτσι λέγεται η παράταξή του) θα προχωρήσει ως ένας αυτόνομος συνδυασμός και μακριά από κόμματα. Είναι ανθρώπινο κάποιοι να δεχτούν πολύ έντονες πιέσεις και κάποιοι να υπαναχωρήσουν. Αλλά αυτό δε μας πτοεί. Είμαστε μια ομάδα και παλιών, με εμπειρία και καινούργιων», απάντησε. Τα περί σημαίας και συστράτευσης, πάντως, έμειναν… αναπάντητα.

Όσον αφορά στη σύσκεψη για το Αυτοκινητοδρόμιο, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Αυτοκινητοδρομίου και με τη διαδικασία αδειοδότησης των αγώνων που διεξάγονται σε αυτό και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο, προκειμένου να προχωρήσει η τροπολογία του νόμου με την οποία θα διαχωρίζονται οι αγώνες ταχύτητας από τους αγώνες ομαδικών αθλημάτων, καθώς με τον τρόπο αυτό θα απλοποιηθεί η διαδικασία αδειοδότησης και διεξαγωγής αγώνων σ’ αυτό.