olth_04.jpg

Ημέρα κινητοποιήσεων ήταν η χθεσινή στα λιμάνια. Οι διαμαρτυρίες έγιναν κατά της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών Θεσσαλονίκης και Πειραιά.

 

Στάση εργασίας και γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο Κτίριο Διοίκησης του ΟΛΘ και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Στέλιο Αγγελούδη.

Για την Τετάρτη έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Τετάρτη το ΤΑΙΠΕΔ θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την πρόσκληση ενδιαφέροντος πώλησης του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο. Στο πλαίσιο αυτό, εργαζόμενοι από όλα τα λιμάνια της χώρας πρόκειται να μεταβούν νωρίς το πρωί στην Αθήνα, όπου και προγραμματίζεται πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο της σύμβασης πώλησης για το 67% των μετοχών του ΟΛΠ, με στόχο να εγκριθεί εντός της εβδομάδας, ώστε αμέσως μετά το ΤΑΙΠΕΔ να προκηρύξει τον σχετικό διαγωνισμό. Σύμφωνα με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, η σύμβαση θα προβλέπει ότι ο επενδυτής θα αναλάβει να αναπτύξει όλες τις δραστηριότητες του λιμανιού.