stoyrnaras_voyli_20130428_01.jpg

«Το πρωτογενές πλεόνασμά μας θα είναι μια μεγάλη έκπληξη», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης, αλλά μόνο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.

«Έχουμε αρκετά χρήματα» σημειώνει και ζητά η στήριξη των εταίρων να έλθει πριν από τις ευρωεκλογές, προκειμένου να μην ενισχυθούν οι ακραίες δυνάμεις, ενώ εκτιμά ότι οι Γερμανοί δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις προσπάθειες των Ελλήνων.

Διαψεύδει δε, κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση, τις φήμες ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιθυμεί την απομάκρυνσή του από το υπουργείο.

«Οι αιτίες της κρίσης έχουν εξαλειφθεί. Αυτό το χρόνο αφήνουμε την ύφεση πίσω μας, προβλέπεται για το 2014 μια μικρή ανάπτυξη, ύψους 0,5-0,7%. Για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια ο ισολογισμός μας είναι θετικός. Το πλεόνασμα βρίσκεται στο 1% του ΑΕΠ. Και το πρωτογενές πλεόνασμά μας για το 2013 είναι πολύ υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν», δηλώνει ο κ. Στουρνάρας στην συνέντευξή του, αλλά δεν ανακοινώνει τον ακριβή αριθμό, τον οποίο αποκαλύπτει ότι δεν πίστευε ούτε ο ίδιος όταν τον άκουσε για πρώτη φορά.