ethelontes_seix_sou_02.jpg

Έρευνα για απάτη διεξάγεται, με εντολή εισαγγελέα, από την αστυνομία, έπειτα από καταγγελία για τη δραστηριότητα του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα “Αγγελιοφόρος”, ερευνάται το ενδεχόμενο να διαπράχθηκε απάτη που ξεπερνά το ένα εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν, τα οχήματα του Εθελοντικού Σώματος δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ενώ και το Εκπαιδευτικό Κέντρο καταγγέλλεται ότι δε διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση.

Ειδικά για τα οχήματα, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι κάποια από αυτά κυκλοφορούν ανασφάλιστα και χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας! Επίσης, ορισμένα είναι ιδιαίτερα γερασμένα (κυκλοφορούν σε δύσκολες καταστάσεις πάνω από 30 χρόνια) και είχαν αποσυρθεί από τις αντίστοιχες υπηρεσίες χωρών του εξωτερικού, αλλά κατέληξαν στην πρώτη γραμμή του πυρός στη χώρα μας...

Πάντα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών φέρεται να λαμβάνει ως συνδρομή από διάφορους δήμους της χώρας (όπως ο δήμος Θεσσαλονίκης) ετησίως από 2.000 έως 12.000 ευρώ...