Οι πωλήσεις μπύρας στη Γερμανία υποχώρησαν για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το 2013 – στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1989. Την Πέμπτη (που μας πέρασε), η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία ( Destatis ) , ανέφερε ότι 94,6 εκατομμύρια εκατόλιτρα μπύρας πωλήθηκαν από γερμανικές ζυθοποιίες το 2013 – μείωση κατά 1,9 εκατομμύρια εκατόλιτρα . Από αυτά τα 79,7 εκατ. εκατόλιτρα , το 84 τοις εκατό , πωλήθηκαν στην εγχώρια αγορά – πτώση 2 % . Οι υπόλοιποι ευρωπαίοι επίσης ήπιαν λιγότερη γερμανική μπύρα, με τις πωλήσεις της στην Ε.Ε. να σημειώνουν μείωση κατά 8,6 % , ενώ συνολικά , οι γερμανικές εξαγωγές μπύρας μειώθηκαν κατά 3,8 % .

Η πτώση αποδόθηκε στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις και σε μια αυξανόμενη προτίμηση για τα αναμεμιγμένα ποτά και τις μη αλκοολούχες μπύρες , ενώ η Ομοσπονδία της γερμανικής ζυθοποιίας κατηγόρησε τον μακρύ χειμώνα και το βροχερό καλοκαίρι ότι απέτρεψε τους ανθρώπους από την κατανάλωση μπύρας έξω σε πάρκα και κήπους .

Σε μια δήλωση , η ομοσπονδία είπε ότι οι ξένοι λάτρεις της μπίρας δίνουν βραβείο για » την μοναδική γεύση, την απόλυτη διαύγεια και την καθαρότητα στις μπίρες που παρασκευάζονται σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο καθαρότητας » .

Ο 500ετών Γερμανικός Νόμος περί αγνότητας της μπύρας , δηλώνει ότι το εθνικό ποτό μπορεί να γίνει από τέσσερα μόνο συστατικά – νερό , λυκίσκο , μαγιά και βύνη .

Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός μπύρας στην Ευρώπη και έχει 1.300 ζυθοποιίες που κάνουν περίπου 5.000 διαφορετικές μπύρες .

Πέρυσι οι γερμανικές ζυθοποιίες ζήτησαν για την παραδοσιακή κατασκευή μπύρας της χώρας να τοποθετηθούν στον κατάλογο της UNESCO ως παγκόσμια « άυλη πολιτιστική κληρονομιά» .

Σε αντίθεση το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε αύξηση των πωλήσεων μπύρας, για δύο συνεχόμενα τρίμηνα το 2013 , για πρώτη φορά σε 10 χρόνια .