panathinaikos_paok_2_0_20140902_01Δυο ήταν οι λόγοι που, απόψε, ο ΠΑΟΚ δεν επιστρέφει νικητής, από το “Απ. Νικολαΐδης”, στη Θεσσαλονίκη: Οι λάθος αρχικές επιλογές του Στέφενς και η διαιτησία.

 

Ο Ολλανδός στηρίχθηκε στον Νίνη στα χαφ. Μέγα λάθος. Ο ΠΑΟΚ έχανε σε ταχύτητα κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που στηρίζεται σε δύο πράγματα: Στα σπριντ και στην κλοτσιά. Η άμυνα, επίσης, ήταν αργή. Ο Τζαβέλας έτρεχε σαν το Βέγγο να προλάβει τα πολλά λάθη, αλλά πού να πρωτοπάει.

Σαν τη μύγα μεσ’ στο γάλα ο Νάτχο. Σχεδόν παρακαλούσε τους συμπαίκτες του να τρέξουν. Κάτι πήγε να κάνει ο Σαλπιγγίδης, αλλά μετά το 10λεπτο απλά εξαφανίστηκε…

Ο δεύτερος παράγοντας της ήττας ήταν η διαιτησία. Έδειξε τις προθέσεις της μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο. Κατανοούσε με περίεργο τρόπο τα οφσάιντ, επέτρεπε την κλοτσιά όταν την έδινε… πράσινο πόδι, έδειχνε ιδιαίτερη ευαισθησία όταν αμυντικός με μαύρα ρούχα στραβοκοιτούσε κανέναν επιθετικό με πράσινα. Γενικά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έπαιζαν με χέρια, με πόδια, με ό,τι μπορούσαν και κανείς δεν τους χρέωνε ούτε με φάουλ.

Αποκορύφωμα η κίτρινη στον Σκόνδρα. Ήταν το… κερασάκι στην τούρτα.

Τι (προσπάθησε και τι) κατάφερε ο διαιτητής; Να μην έχει κατοχή μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ! Οι παίκτες του Δικεφάλου δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους, κυρίως χάρη στον άρχοντα του αγώνα.

Κι όμως, αν το παιχνίδι έληγε στο 95, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει την ισοπαλία! Συνηθισμένος να παίζει ως το τέλος, κατάφερε να μειώσει στο 91 και να κάνει τους αντιπάλους να… τρέμουν τα πόδια τους, ενώ είχαν χάσει, ελέω διαιτησίας, του κόσμου τα γκολ (ο Γλύκος έσωσε τρία… άχαστα).

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαίδης"

Διαιτητής: Δημ. Στυλιάρας (Αιτωλ/νιας)

Βοηθοί: Δημ. Τάτσης (Ηπείρου), Χρ. Ακρίβος (Αθηνών)

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Αμπέντ (65' Πράνιτς), Ατζαγκούν (84' Ντίνας), Καρέλης (74' Κλωναρίδης), Μπεργκ. 

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Τζαβέλας, Λίνο, Κάτσε (47' Λάζαρ), Μαντούρο, Νάτχο, Νίνης (53' Λούκας), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (61' Χούσεν).

Κίτρινες κάρτες: 26' Κάτσε, 31' Κατσουράνης, 61' Τζαβέλας, 70' Τριανταφυλλόπουλος, 75' Λαγός

Κόκκινες κάρτες: 55' Κατσουράνης

Γκολ: 47' Τριανταφυλλόπουλος, 56' Νάνο/92' Αθανασιάδης