mperdes_dragster_nekros_20140208_01Φρικτό θάνατο βρήκε ο 19χρονος Νίκος Μπερδές κατά την διάρκεια αγώνων Dragster, που πραγματοποιούνταν το μεσημέρι του Σαββάτου στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Επίσης, ένας 23χρονος τραυματίστηκε βαρύτατα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν συγκρούστηκαν δύο μοτοσικλέτες που συμμετείχαν στους αγώνες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 19χρονος είχε τερματίσει τη διαδρομή του, όταν η μοτοσικλέτα, που οδηγούσε ο 23χρονος, τονεμβόλισε με ιλιγγιώδη ταχύτητα- κοντά στα200 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο άτυχος Νίκος Μπερδές έχασε τη ζωή του, ενώ ο 23χρονος διακομίστηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, και στη συνέχεια στο νοσοκομείο ΚΑΤόπου εισήχθη στη Β' Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη, ενώ οι γιατροί αναμένεται να εκδώσουν ανακοινωθέν μετά το πέρας του πρώτου κρίσιμου 24ωρου.

Η είδηση του δυστυχήματος βύθισε στο πένθος την οικογένεια και τους φίλους του 19χρονου.

Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ελληνικού, που εξετάζει αν οι διοργανωτές είχαν λάβει τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για τους αγώνες. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, δεν είχε εκδοθεί σχετική άδεια από την  Τροχαία, γι' αυτό αναζητούνται οι υπεύθυνοι.

Το Dragster είναι αγώνες επιτάχυνσης από στάση σε μια ευθεία διαδρομή μήκους 400 μέτρων, με αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες.