Συνηθισμένα χαρακτήρισε τα ποσοστά, τα οποία αποδίδει σε αυτούς που δηλώνουν απελπισμένοι από την οικονομική κατάσταση της χώρας έρευνα της εταιρίας Metron Analysis, ο καθηγητής εφαρμοσμένης στατιστικής στο ΑΠΘ, Θόδωρος Χατζηπαντελής.


Ο κ. Χατζηπαντελής, που μίλησε στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη και τη Ραδιοεφημερίδα του Fm100, είπε πως «αυτήν την περίοδο, η έλλειψη προοπτικής είναι εντονότερη αυτήν την περίοδο. Δε χρειάζονται έρευνες, για να διαπιστώσουμε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Όσον αφορά το ποσοστό των ερωτηθέντων που πιστεύουν ότι το πολιτικό Κέντρο μπορεί να αλλάξει την κατάσταση και είναι μόλις 1%, επισήμανε ότι «πολιτικό Κέντρο στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας δεν υπάρχει από το 1977 και μετά. Δεν υφίσταται μεγάλη κεντρώα παράταξη. Ακόμη και κόμματα όπως η ‘Δημιουργία Ξανά’ του Θάνου Τζήμερου, δεν αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώα –ίσως μόνον το κόμμα του κ. Λεβέντη να επιμένει σε αυτόν τον προσδιορισμό», τόνισε. Κι υπογράμμις εότι «το ελληνικό, είναι διπολικό πολιτικό σύστημα».

Για τον κ. Χατζηπαντελή το εντυπωσιακό από τα νούμερα της δημοσκόπησης είναι ότι το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει πως λύση στο πρόβλημα της κρίσης δεν μπορεί να δώσει ούτε η Αριστερά, ούτε η Δεξιά, ούτε το Κέντρο. «Το αιτούμενο είναι τα κόμματα να βρουν έναν τρόπο να εκφράσουν την ελπίδα και την προοπτική για τον τόπο», κατέληξε.