Είναι εφικτό το 2014 να αρχίσει η ανακαίνιση και αναβάθμιση των υφιστάμενων εκθεσιακών εγκαταστάσεων της ΔΕΘ Helexpo, χωρίς να εγκαταλείπεται οριστικά η περίπτωση μετεγκατάστασης, κάτι που θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.


Αυτό υποστήριξε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, χθες, κατά τη διάρκεια της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του εθνικού εκθεσιακού φορέα. Πρόσθεσε πως, στο πλαίσιο της ανακαίνισης, ένα μέρος της έκτασης θα δοθεί στο δήμο για να γίνει μητροπολιτικό πάρκο.

Την ευκαιρία να τονωθεί ο τουρισμός, μέσα από την ανακαίνιση της ΔΕΘ Helexpo, τόνισε στην ίδια εκδήλωση ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Χιλιάδες οι επισκέπτες της ΔΕΘ

Χρονιά επανεκκίνησης για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, χαρακτήρισε το 2013, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας. Επισήμανε πως 200.000 άνθρωποι πέρασαν την πύλη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο και 150.000 επισκέφθηκαν τον Αστερόκοσμο, το Χριστουγεννιάτικο χωριό της ΔΕΘ Helexpo.

H εταιρεία στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 παρουσίασε κερδοφόρο αποτέλεσμα και το σύνολο της περσινής χρήσης θα παρουσιάσει θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Για το 2014, η ΔΕΘ Helexpo ετοιμάζει τρία εκθεσιακά γεγονότα στην Αθήνα, επενδύει πολλά στην επισκεψιμότητα της επικείμενης Agrotica κι έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Ρωσικό Εκθεσιακό φορέα, όπου, το Μάρτιο, οι περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας θα παρουσιάσουν τις δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών στη Μακεδονία-Θράκη. Να σημειωθεί ότι η ΔΕΘ-Helexpo ανέλαβε πριν λίγες ημέρες να υλοποιήσει και το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και στοχεύει να επιτύχει το ίδιο και για την Περιφέρεια Κεντρικής και για την Δυτικής Μακεδονίας.