boutaris_1.jpg

Αποφασισμένος να αλλάξει αντιδημάρχους (ίσως και… όλους) μετά τις εκλογές –στην περίπτωση που επανεκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης- δηλώνει ο Γιάννης Μπουτάρης!

 

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Εξώστης”, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τονίζει πως θα είναι, μεν, εκ νέου, υποψήφιος, «αλλά όχι με το ίδιο σχήμα»! Τι εννοεί;

«Είμαι της λογικής ότι οι αντιδήμαρχοι δεν πρέπει να είναι σ’ αυτή τη θέση παραπάνω από μια θητεία, κι ο δήμαρχος όχι παραπάνω από δύο. Στο σχήμα θα είναι άνθρωποι ανεξάρτητου πολιτικού χώρου που συμφωνούν με το πρόγραμμά μας κι έχουν διάθεση για δουλειά. Όλοι οι συνεργάτες μου έχουν δώσει σαφή δείγματα γραφής, και ξέρω από τώρα ποια άτομα δεν θα ήθελα στο ψηφοδέλτιο. Τους στηρίζω φυσικά όλους, και δίνω χώρο για να αποδώσουν, αλλά είμαι και άνθρωπος που θέτω όρια», λέει χαρακτηριστικά.

Αυτό σημαίνει, ουσιαστικά, ότι μόνον η Έλλη Χρυσίδου, αντιδήμαρχος πολιτισμού κι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αρβανίτης, που ανέλαβαν μετά το μισό της θητείας Μπουτάρη, μπορεί να συνεχίσει στη θέση της. Οι υπόλοιποι (Κουράκης, Καπόν, Πέγκας, Ζέρβας και Γούλα) τίθενται… εκτός ορίων που θέτει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ερωτηματικό παραμένει ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, ο οποίος δεν ανέλαβε από την αρχή της διοίκησης Μπουτάρη και… υπολείπεται ενός έτους, ως αντιδήμαρχος, των υπολοίπων.

Γ.Π.