stefens_paok_az_alkmaar_2_2_20131212_01.jpg

Για όλα –εκτός από… ονόματα παικτών που πρέπει ή να έρθουν στον ΠΑΟΚ, ή να αποχωρήσουν- μίλησε, μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο Στέφενς, στη συνέντευξη Τύπου της Τούμπας.

 

Για τον Ολλανδό “ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι”, σημασία έχει η νίκη (“ελπίζω να συνεχίσουμε κατ' αυτόν τον τρόπο, να κερδίζουμε. Γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε καλή απόδοση, πρέπει να βελτιωθούμε”, είπε), ενώ το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι στον άξονα:

”Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στην ανάπτυξη από τα άκρα, αλλά στο κεντρικό κομμάτι των επιθετικών μας και σήμερα κάναμε ευκαιρίες που δεν αξιοποιήσαμε. Άλλοι παίκτες θέλουν παιχνίδια για να είναι έτοιμοι και άλλοι ξεκούραση. Αυτή την εβδομάδα που δεν έχουμε ενδιάμεσα παιχνίδι θα βρούμε περισσότερες δυνάμεις”, τόνισε.

Παραδέχτηκε ότι ο Μαντούρο “θέλει δύο εβδομάδες για να παίζει 90 λεπτά” και πρόσθεσε πως “είναι μία θέση που χρειαζόμαστε πολλούς καλούς παίκτες με τόσα παιχνίδια που έχουμε στον δρόμο μας”.

Ρωτήθηκε για τον Γλύκο και τόνισε πως “ήταν καλός από την προετοιμασία, αλλά τότε έπρεπε να πάρουμε μία απόφαση και αποφασίσαμε να παίζει ο Χακόμπο. Ο Γλύκος εξακολούθούσε να είναι καλός και τώρα ήρθε η ώρα του να είναι το νούμερο ένα και ελπίζω να συνεχίσει έτσι”.

“Ήταν απόφαση του Γκαρσία”

Ο Στέφενς αρνήθηκε πως είπε στον Γκαρσία να σταματήσει το ποδόσφαιρο: “Οχι δεν του είπα κάτι τέτοιο, δεν του είπα να σταματήσει. Και αυτό που έγινε είναι δική του απόφαση, όχι δική μου”, δήλωσε και πρόσθεσε πως προτιμα να μιλά “για τους παίκτες που ακόμη μαζί μας και όχι γι' αυτούς που έφυγαν”.

Επέμεινε δε, πως, ο Ουρουγουανός δεν ήταν σε θέση να παίζει στους ρυθμούς που εκείνος ήθελε: “Και όταν ήταν εδώ, δεν μπορούσα να τον βάλω, έπαιζε σε έναν αγώνα και μετά τέσσερις ημέρες ήταν εκτός. Το πιο σημαντικό είναι να μιλάμε για το μέλλον. Δεν ήταν δική μου απόφαση και μπορώ να καταλάβω και τον κόσμο που συμπαθεί τον Γκαρσία. Κι εγώ τον συμπαθώ σε προσωπικό επίπεδο”, κατέληξε.

Είπε πως καταλαβαίνει ακόμη και τις αποδοκιμασίες του κόσμου: “Ούτε εμείς είμαστε ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις. Αλλά τι μπορώ να κάνω να σταματήσω να δουλεύω ή να δουλέψω περισσότερο”, αναρωτήθηκε;

Θέλει τον Μάαρτενς, σφίγγα για τους άλλους

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν επανειλημμένα τον Ολλανδό τεχνικό του Δικεφάλου για τυχόν μεταγραφές που θα γίνουν. Ο Στέφενς, όμως, τήρησε… σιγήν ασυρμάτου:

Δεν μπορώ να πω τα πάντα. Φυσικά σκέφτομαι για το μέλλον, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ονόματα, δεν δουλεύουμε μόνο στον αγωνιστικό χώρο”, επέμεινε.

Για τον Μάαρτενς ξεκαθάρισε πως η απόφαση να έρθει το καλοκαίρι είναι της ΑΖ Άλκμααρ και πρόσθεσε πως αν ήταν στο χέρι του τον ήθελε στην ομάδα… χθες! “Ειδικά στην θέση που παίζει ο Μάρτενς έχουμε δοκιμάσει τον Νίνη, τον Κατσουράνη και η αλήθεια είναι ότι ο μοναδικός παίκτης που είναι πραγματικά αυτή η θέση του είναι ο Βούκιτς. Αλλά δεν μπορεί να παίξει συνεχόμενα σε δύο ματς και θέλει διαχείριση. Γι αυτό θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος αν τον είχα, αλλά εξαρτάται από την ομάδα του”, είπε.

Κι όταν ρωτήθηκε αν θα πάρει ο ΠΑΟΚ κι άλλον παίκτη στην περίπτωση που ο Μάαρτενς έρθει στην Τούμπα από τώρα, ήταν επιφυλακτικός: “Νομίζω αυτό είναι δύσκολο. Είναι δύσκολο να πάμε σε μία λύση για το υπόλοιπο της χρονιάς. Ποιος θα μπορούσε να έρθει για τόσο μικρή χρονική διάρκεια και σε μία μεταγραφική περίοδο που δύσκολα βρίσκεις καλούς ποδοσφαιριστές”, τόνισε.

Στην ερώτηση, πάντως, ποιες είναι οι προτεραιότητές του για τη μεταγραφική περίοδο, δεν απάντησε: “Δεν είναι καλό να το βγάλουμε στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες. Είναι εσωτερική κουβέντα. Καταλαβαίνω γιατί κάνετε αυτές τις ερωτήσεις όμως κι εσείς πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορώ να απαντήσω”, είπε κι έκλεισε το θέμα…