fysiki_mageia_01.jpg

Ένα κομμάτι χαρτί γίνεται διαστημόπλοιο... Ένας άνθρωπος πετά στο φεγγάρι...Ένα αυτοκίνητο , πλέει στη θάλασσα...

«Πειράματα και κατασκευές με απλά υλικά καθημερινής χρήσης», «ο άνθρωπος στο διάστημα επιστημονική φαντασία ή πραγματικότητα;», «παράξενα και αστεία πειράματα φυσικής με τη συμμετοχή των παιδιών», «ο Δημόκριτος ως φιλόσοφος , δάσκαλος φυσικής και παιδαγωγός», είναι μερικές μόνο από τις θεματικές ενότητες , ειδικά διαμορφωμένες για παιδιά του Δημοτικού, που θα παρουσιαστούν στη γιορτή της Φυσικής στην εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Η πρωτότυπη και ξεχωριστή εκδήλωση που διοργανώνεται με πολύ μεράκι και αγάπη για τα παιδιά και τη Φυσική θα προσφέρει στους μαθητές επαφή με διακεκριμένους εκπαιδευτικούς, σύγχρονες ιδέες και θέματα από το χώρο της Επιστήμης προσαρμοσμένα στο επίπεδο των μαθητών του Δημοτικού αλλά και των ενδιαφερόντων τους.

Μάλιστα η προσέγγιση των εκπαιδευτικών της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (www.eef.gr), πραγματοποιείται με τη χρήση νέων τεχνολογιών που έχουν εισαχθεί στην εκπαίδευση καθώς και πειραματικών διατάξεων με απλά και καθημερινά υλικά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση για τον νέο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού που θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2014.

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Τα παιδιά συναντούν τη Φυσική και η Φυσική μαγεύει» και πραγματοποιείται το Σάββατο 18 Ιανουαρίου από τις 9.30 το πρωί έως και τις 14.30 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς οδού Χηλής (Τριπόλεως και Χηλής 12 δίπλα στο 1ο ΓΕΛ Καλαμαριάς).