<b><i>Ήταν γνωστός ως Μαύρος Πάνθηρας</b></i>
Ήταν γνωστός ως Μαύρος Πάνθηρας

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα ο θρύλος του Πορτογαλικού ποδοσφαίρου, Εουσέμπιο.


Σε ηλικία 71 ετών έχοντας αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, ο «Μαύρος Πάνθηρας» έσβησε στη Λισαβόνα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Πορτογαλίας, Lusa και επιβεβαίωσε η Μπενφίκα.

Ο Εουσέμπιο Ντα Σίλβα Φερέιρα (Eusébio da Silva Ferreira, (γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1942, στην στη πόλη Λοουρένσο Μάρκες ,το σημερινό Μαμπούτο), γνωστότερος απλά ως Εουσέμπιο, ήταν Πορτογάλος πρώην ποδοσφαιριστής από τη Μοζαμβίκη (πρώην πορτογαλική αποικία), που αγωνιζόταν στη θέση του επιθετικού.

eusebio_02.jpg

Αναγνωρισμένος ως ένας από τους σημαντικότερους Πορτογάλους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Εουσέμπιο έπαιξε σε πολλές ομάδες αλλά αναδείχτηκε με την ομάδα της Μπενφίκα, σκοράροντας 319 γκολ σε μόνο 313 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, γινόμενος ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην ομάδα του και οδηγώντας την στην κατάκτηση τουΚυπέλλου Πρωταθλητριών του 1962. Tο 1965 κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα.

 

Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του σε επίπεδο εθνικών ομάδων, βοηθώντας την Εθνικής Πορτογαλίας να κατακτήσει την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, που διεξήχθη στην Αγγλία. Μέχρι το 2005 ήταν ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Εθνικής Πορτογαλίας, όταν και ο Παουλέτα έσπασε το ρεκόρ του.