Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, θα κατεβάσουν κοινό υποψήφιο δήμαρχο, για τη Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες.


Μάλιστα, αύριο, στελέχη των δύο κομμάτων θα συναντηθούν και θα συζητήσουν αυτό το ενδεχόμενο.

Μάλιστα, σήμερα, η δημοτική παράταξη "Ανοικτή Πόλη" που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, με επικεφαλής τον εκπαιδευτικό Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, εξέδωσε ανακοίνωση για τα όσα είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, περί Σόρος.

"Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης αντί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής, δίνοντας τα αναγκαία κονδύλια από το δημοτικό προϋπολογισμό (από τον προϋπολογισμό του 2014 ύψους 371 εκ. ευρώ θα διατεθούν μόλις 4.380 εκ. στην κοινωνική πολιτική), εξαντλείται σε ανέξοδες εκκλήσεις προς ζάπλουτους εντός ή εκτός της ελληνικής Επικράτειας, να γίνουν καλοί σαμαρείτες, στο πλαίσιο του λεγόμενου «προνοιακού πλουραλισμού»", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Και στην ανακοίνωση προστίθεται:  "Στα εγκαίνια του δικτύου Solidarity Now, ο κ. Μπουτάρης, εκθείασε τον διαβόητο κερδοσκόπο Τζωρτζ Σόρος, και αναγόρευσε το δίκτυό του σε «κέντρο αλληλεγγύης και κόμβο που συνδέει όλους εμάς στην προσπάθεια να σταθούμε δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη».

Ποια ακριβώς είναι αυτή σας η προσπάθεια «να σταθείτε δίπλα σε όσους έχουνε ανάγκη», όταν είναι εμφανέστατη η απουσία κοινωνικής πολιτικής, η μη λήψη πρακτικών και άμεσων μέτρων ανακούφισης των άπορων συμπολιτών μας.

Ποια ακριβώς είναι αυτή η προσπάθεια να σταθεί δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, όταν:

- δεν λειτουργεί το κέντρο ημερήσιας φροντίδας αστέγων

- το δημοτικό ιατρείο αδυνατεί να χορηγήσει φάρμακα και εμβόλια, παρά  την προσφορά φαρμάκων από τους πολίτες

- δεν λειτουργεί το πολυδιαφημιζόμενο κοινωνικό ιατρείο του δήμου

- δεν καταργεί τα απίστευτα γραφειοκρατικά εμπόδια που συναντούν οι πολίτες προκειμένου να κλείσουν ραντεβού στο δημοτικό οδοντιατρείο".