Συγκέντρωση αλληλεγγύης για δυο Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες, που κινδυνεύουν με απέλαση στη γειτονική χώρα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 10 το πρωί, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο Τούρκους για τους οποίους έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ. Οι Καδίρ Κάγια και Μεχμέτ Γιαμάν (Μουσταφά) συνελήφθησαν όταν πήγαν στο αστυνομικό τμήμα για να ανανεώσουν την άδεια παραμονής του ενός.

Οι οργανωτές της διαμαρτυρίας τους χαρακτηρίζουν πολιτικούς πρόσφυγες, επισημαίνουν ότι –και οι δύο- έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο και πως για τον έναν από αυτούς έχει εκδοθεί, ενώ ο άλλος διαμένει στη χώρα μας πάνω από δέκα χρόνια, παρά το ότι έχει εκδοθεί γι αυτόν κόκκινη κάρτα. Σε ανακοίνωση – κάλεσμα στη διαμαρτυρία, υπογραμμίζουν ότι, το τελευταίο διάστημα κι άλλοι Τούρκοι εκδόθηκαν στη γειτονική χώρα και ζητούν από την «κυβέρνηση του Σαμαρά να δώσει τέλος σε αυτή την συνεργασία», καθώς και την άμεση απελευθέρωση των δύο.

Οι οργανωτές ανακοινώνουν ότι, για περισσότερες πληροφορίες και για να παρακολουθείτε τις εξελίξεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το μπλογκ oagonas.blogspot.gr.