Áóôõíïìéêïß öñïõñïýí ôçí ðåñéï÷Þ ãýñù áðü ôï áóôõíïìéêü ôìÞìá Áãßáò ÐáñáóêåõÞò üðïõ áñãÜ ôï âñÜäõ ôçò 27çò  Ïêôùâñßïõ Ýíïðëïé ðõñïâüëçóáí ìå áõôüìáôï üðëï êáé ôñáõìÜôéóáí 5 áóôõíïìéêïýò, ÁèÞíá 28 Ïêôùâñßïõ 2009.

Ανήλικος ρομά συνελήφθη, το πρωί χθες, πίσω από τον οικισμό Αγίας Σοφίας Διαβατών, μετά από καταδίωξη από την Αστυνομία.

 

Η καταδίωξη άρχισε όταν, στην περιοχή Δενδροποτάμου, εντοπίστηκε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, με τρία άτομα. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει, αλλά εκείνος πάτησε γκάζι.

Μετά την καταδίωξη, το όχημα ακινητοποιήθηκε στην Αγία Σοφία Διαβατών και συνελήφθη ο ένας από τους επιβάτες του Ι.Χ., ο οποίος δήλωσε ότι είναι ανήλικος (είπε ότι είναι 15 χρόνων).

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι το όχημα, στο οποίο επέβαινε ο συλληφθείς με τους δύο συνεργούς του, ηλικίας 29 και 16 ετών, που αναζητούνται, είχε κλαπεί, νωρίτερα, από την περιοχή της Καλαμαριάς. Στο εσωτερικό του βρέθηκε επιπλέον, μία πινακίδα Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, το οποίο είχε κλαπεί το Σεπτέμβριο του 2013, από την περιοχή των Αμπελοκήπων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο συνεργών του.