Δυο καταστήματα, σε Δενδροπόταμο και μια αποθήκη στο Δερβένι, γεμάτα με προϊόντα – μαϊμούδες, εντόπισε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.
 Μάλιστα, συνελήφθησαν τρία άτομα, ηλικίας 32, 21 και 26 ετών, από τα οποία ο πρώτος είναι ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης των καταστημάτων, ενώ αναζητείται ο αδερφός του 26χρονου, ο οποίος ήταν ο ενοικιαστής της αποθήκης και είναι 41 χρόνων.


Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, παράβαση των νόμων περί αθέμιτου ανταγωνισμού και περί σημάτων, σχετικά με τα απομιμητικά προϊόντα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβαση νόμων περί προσωπικών δεδομένων και περί όπλων.

Η αστυνομία ερευνούσε επί μήνες, για να εντοπίσει την αποθήκη με τα είδη μαϊμούδες, ως το πρωί χθες, όταν και έκανε έφοδο, ταυτόχρονα, σε σπίτι και αποθήκη. Εκεί βρέθηκαν  20.600 μπουκάλια με αρώματα μαϊμούδες, τα οποία υποτίθεται ότι ήταν γνήσια, γνωστών οίκων καλλυντικών, 7.040 γυαλιά ηλίου διαφόρων γνωστών εταιριών που ήταν, επίσης, απομιμήσεις,  2.744 ζευγάρια απομιμήσεις γνωστών αθλητικών παπουτσιών, 4.417 τάμπλετ – μαϊμού,  3.190 μαϊμού συσκευές κινητής τηλεφωνίας και  100 ρολόγια χειρός απομιμήσεις μοντέλων γνωστών εταιριών.



Στο χρηματοκιβώτιο του 32χρονου βρέθηκαν αυτόματο υποπολυβόλο, μάρκας UZI, γεμιστήρας χωρητικότητας 30 φυσιγγίων, 48 φυσίγγια των 9mm, 73.812,91 ευρώ και 100 δολάρια ΗΠΑ.

Η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενός καταγραφικού και δύο καμερών κλειστού κυκλώματος, για να εντοπίσει κι άλλους ενεχόμενους στην υπόθεση.

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, ο 32χρονος ήταν ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων και οι άλλοι δύο (21 και 26 ετών) οι υπάλληλοι.  

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης