ÐÑÏÅÊËÏÃÉÊÇ ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÓÕÑÉÆÁ / ÅÍÙÔÉÊÏ ÊÏÉÍÙÍÉÊÏ ÌÅÔÙÐÏ ÓÔÇÍ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÌÅ ÏÌÉËÇÔÇ ÔÏÍ ÅÐÉÊÅÖÁËÇÓ ÔÏÕ ÓÕÍÄÕÁÓÌÏÕ, ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ/PHASMA/Á.ÌÉ×ÁÇËÉÄÇÓ

Χαμός γίνεται με τις δηλώσεις Κάρας για τον Αλέξη Τσίπρα… Με επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς, υπενθυμίζοντας τις θέσεις Τσίπρα για την Αργεντινή, αλλά και τις θέσεις που στη συνέχεια ανέπτυξε υπέρ του ευρώ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα, λέγοντας ότι επιστρέφει στους πολίτες, όπως και τα κλεμμένα. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016.

Στα περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με αυτούς που λένε «όχι σε όλα».

Σχετικά με τις δηλώσεις Κάρας είπε: «Πώς την βλέπουν τη δουλειά στον ΣΥΡΙΖΑ; Θα μοιράζουν και πιστοποιητικά φρονημάτων στους Ευρωβουλευτές;»

Έντονες εξακολουθούν να είναι οι αντιδράσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα είπε ο Ότμαρ Κάρας, εκ των ελεγκτών της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας, για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ Κάρας δήλωσε πως τόσο η τρόικα όσο και το μνημόνιο μπορεί να ήταν λάθος αλλά απαραίτητα και για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν κατέθεσε ούτε μία πρόταση.

Για «απρέπειες» μίλησε ο Π.Σκουρλέτης, ενώ ο Σ.Κεδίκογλου τόνισε: «Από εκεί που ήταν σεβαστός και 'θεός', ξαφνικά όταν είδαν ότι δεν τους βολεύουν αυτά που λεει τον έριξαν στον πυρ το εξώτερον».

Παρέμβαση και του Ευ.Βενιζέλου για το θέμα. Να σταματήσει τα εύκολα λόγια εσωτερικής κατανάλωσης κάλεσε τον Αλ.Τσίπρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε τα όσα είπε ο Ότμαρ Κάρας για τη συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα.

«Το ζήτημα είναι τεράστιας σημασίας. Δείχνε ότι τα λόγια μέσα είναι εύκολα, η διαπραγμάτευση έξω είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ότι χωρίς να έχουμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο, υπεύθυνο, χειροπιαστό δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας και δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τους συσχετισμούς υπέρ των Ελλήνων» τόνισε.

«Ο κ. Τσίπρας μας παρουσίασε λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση και πολιτικές προτάσεις εγγράφως» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη από το γραφείο του στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ και συνεισηγητής της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) για το ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου.