Ιδιοκτήτης εταιριών τροφίμων, 42 χρόνων, έβαζε 34χρονο αλλοδαπό, να εκβιάζει 67χρονο διαχειριστή εταιρίας και τον 47χρονο διευθυντή πωλήσεων της, για να μην πουλήσουν προιόντα σε άλλη, συγκεκριμένη, εταιρία. 


Ο 42χρονος ιδιοκτήτης της εταιρίας τροφίμων και ο αλλοδαπός συνελήφθησαν, ο πρώτος στο Πανόραμα κι ο δεύτερος στο Καλοχώρι. Σύμφωνα με την καταγγελία του 67χρονου, στις 14 Ιανουαρίου, οι δυο συλληφθέντες απείλησαν τον ίδιο και τη ζωή μελών της οικογένειάς του, απαιτώντας η εταιρία του να μην πουλά τα προϊόντα της σε συγκεκριμένη εταιρία. Επίσης, απαίτησαν να μην… ρίχνει τις τιμές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τζίρος της εταιρίας των παθόντων με την εν λόγω επιχείρηση, κατά το έτος 2013, ανέρχεται στα 15.000.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 67χρονου. 

Από τις έρευνες της αστυνομίας, στα σπίτια, τα αυτοκίνητα και τους επαγγελματικούς χώρους των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα σπρέι πιπεριού. Επίσης, ο 42χρονος κατείχε ένα πιστόλι, το οποίο είχε δώσει σε 20χρονο συγγενή του, για να το κρύψει.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία, εξύβρισης, απειλής και νόμου περί όπλων, ενώ θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.